Kortrijkse hockeydames als kampioen naar eerste nationale

Redactie KW

De dames van hockeyclub Saint-Georges hadden zich de week voordien al tot kampioen gekroond, maar het titelfeest volgde afgelopen zondag voor eigen volk in de laatste wedstrijd van het seizoen. Dankzij twee promoties in evenveel jaar komt de hockeyformatie in eerste nationale terecht en dat mogen we gerust een verrassing noemen.

Saint-Georges verloor wel zijn laatste match tegen Daring met 0-1, het enige doelpunt viel in de slotminuut. Een domper, maar de feestvreugde was er uiteindelijk niet minder door. “Deze titel staat ver boven de verwachtingen die we aan het begin van het seizoen hadden”, opent Pauline Buysschaert (31), verdedigster en kapitein van Saint-Georges. “Een bepalende factor in dit succesverhaal is de omkadering in onze club. Ons bestuur heeft de damesploeg het afgelopen seizoen enorm gesteund, meer dan de voorbije jaren. Een coach en trainer hebben we altijd al gehad, nieuw dit seizoen waren de twee Argentijnse topspeelsters. De club had die aangetrokken om een paar nakende zwangerschappen op te vangen, waardoor we enkele meisjes voor een lange termijn dreigden te missen. Uiteindelijk werd er niemand zwanger, waardoor we over een volledige kern bleven beschikken én een surplus aan buitenlands talent hadden. Hun komst heeft zeker en vast ons collectief spel verbeterd. De ploeg maakte een grote evolutie door, we spelen nu veel sneller dan bij het seizoensbegin. Onze trainer Ines Delgado, ook een Argentijnse, geloofde bovendien vanaf de eerste match in onze sterkte. Een derde, en misschien wel de belangrijkste verklaring, is de enorme motivatie die de speelsters aan de dag leggen om ondanks drukke agenda’s telkens op training aanwezig te zijn. We zijn echt een toffe vriendengroep, alles verloopt hier heel naturel.”

“De enorme motivatie bij de speelsters is een van de oorzaken van dit succes” Pauline Buysschaert

Sfeer

De damesploeg van Saint-Georges speelt intussen al een hele poos samen. “Zelf ben ik pas een vijftal jaar geleden bij de club gearriveerd”, aldus de Gentse tandarts, die nu een praktijk in Kortrijk heeft. “Ik speel al hockey sinds mijn vijf jaar. Voor ik naar Kortrijk kwam, was ik speelster bij La Gantoise. Ik hoop wel dat de goede sfeer niet zal lijden onder deze promotie en de eventuele druk die daarmee gepaard zal gaan. Want het spreekt voor zich dat we volgend seizoen zware matchen zullen hebben.”

Nieuwe coach

“Ik hoop dat we ons zullen kunnen bewijzen en het zou heel mooi zijn als we ons in de middenmoot zouden kunnen nestelen. We weten bovendien al dat we een nieuwe coach krijgen. Onze huidige trainster vertrekt naar La Gantoise, maar haar vervanger is allesbehalve een verzwakking. Hij is eveneens een Argentijn, die in het verleden al topploegen coachte. Het is een hele eer om hem bij Saint-Georges te mogen verwelkomen. Dankzij zijn jarenlange staat van dienst heeft hij bovendien vele connecties en er is ons alvast beloofd dat hij minstens twee extra Argentijnse speelsters zal aantrekken. Ook voor zijn aanstelling mogen we onze club bedanken”, besluit Pauline Buysschaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier