Kortrijkse hockeydames als kampioen naar eerste nationale

04/05/17 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:09

De dames van hockeyclub Saint-Georges hadden zich de week voordien al tot kampioen gekroond, maar het titelfeest volgde afgelopen zondag voor eigen volk in de laatste wedstrijd van het seizoen. Dankzij twee promoties in evenveel jaar komt de hockeyformatie in eerste nationale terecht en dat mogen we gerust een verrassing noemen.

Saint-Georges verloor wel zijn laatste match tegen Daring met 0-1, het enige doelpunt viel in de slotminuut. Een domper, maar de feestvreugde was er uiteindelijk niet minder door. "Deze titel staat ver boven de verwachtingen die we aan het begin van het seizoen hadden", opent Pauline Buysschaert (31), verdedigster en kapitein van Saint-Georges. "Een bepalende factor in dit succesverhaal is de omkadering in onze club. Ons bestuur heeft de damesploeg het afgelopen seizoen enorm gesteund, meer dan de voorbije jaren. Een coach en trainer h...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!