Kortrijks-Harelbeeks BlueStar Racingteam opnieuw wereldkampioen Indoorkarting

Redactie KW

In het Italiaanse Camerzano werd het Blue Star Racingtema voor de zesde keer Indoor Karting Team World Champion. Teamlid Mathias Grooten behaalde individueel zijn tweede wereldtitel.

Het BlueStar Racingteam werd begin 2006 opgericht door enkele kartpiloten uit het Kortrijkse, onder leiding van teammanager en Harelbekenaar Gregory Laporte. Gregory had toen als kartingpiloot al meerdere titels en overwinningen behaald. “Als individu kan je weinig bereiken in een sport als de onze. Daarom staken we de koppen bij elkaar met als motto: Als we hogerop willen, dan zullen we het zelf moeten forceren”, zegt Gregory.

Het team had als doel wedstrijden rijden op (inter)nationaal vlak om zo uit te groeien tot een compleet en ervaren kartteam. Het team slaagde er ook in om enkele jonge rijders op te leiden tot toppers. Intussen zijn ze wereldwijd bekend en erkend voor hun verscheidene individuele wereldkampioentitels en teamtitels. Zij werden wereldkampioen in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013. Nu opnieuw in 2015.

Behalve Gregory Laporte bestond het team in Italië uit Justine Vanwynsberghe, Robin Borremans, Ruben Boutens, Antoine Coudron, Mathias Grooten en Yoan Medart.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier