Kortrijk wint in Brugge in het waterpolo

Redactie KW

In de Super Liga van het waterpolo is de Brugse Zwemkring dit seizoen een nieuwkomer. BZK maakte onder leiding van coach Frank Degryse na bijna dertig jaar de promotie naar de hoogste afdeling. Op de derde speeldag stond in het Brugse zwembad S&R Olympia meteen een West-Vlaamse derby op de kalender. De Kortrijkse Waterpolo Kring (KWK) was er te gast. De bezoekers toonden zich het sterkst en wonnen met 9-15.

In het openingskwartier kon Brugge met een 2-2 de score in evenwicht houden, daarna werd het verschil voor KWK nooit groter dan twee, drie punten. Met een 2-5 in het tweede, 4-4 in het derde kwartier en vooral een 1-4 in het laatste kwartier werd het verdere verloop van de wedstrijd bepaald.

Deze wedstrijd was een promotie voor het waterpolo in ons land

Gaby Geanta, de coach van Kortrijk was uiteraard tevreden met de winst. “Deze wedstrijd was een promotie voor het waterpolo in ons land. Een prachtig zwembad, veel supporters langs beide kanten in een derbysfeer. Het was een goede match. Brugge is nieuw in de reeks, maar ambitieus. We moesten dus aandachtig zijn, ook al omdat we een ploeg in opbouw zijn. Onze voorsprong kwam weinig in gevaar. De ervaring heeft op het einde het verschil van zes doelpunten gemaakt.” De waterpoloclub uit Kortrijk startte dit seizoen met de ambitie om een plaats bij de eerste vier te bemachtigen. “In de play-offs is alles mogelijk. Er zijn echter nog ploegen die daar willen in meedoen. Het wordt dus niet gemakkelijk. Daarom is het geen optie om punten te laten liggen bij de ploegen die geen deel kunnen uitmaken van de top vier “, weet Geanta.

Verschil in ervaring

De Brugse doelman Michaël Noyelle merkt toch een verschil. “Kortrijk is een ploeg met een lichting dertigers, die in eerste klasse toch wel ervaring heeft. Dit merk je vooral op de stilstaande fasen. Zij hebben meer maturiteit in huis om de wedstrijd uit te spelen. Wij hebben misschien te veel individuele fouten gemaakt. We moeten ons daar nu voornamelijk op focussen. De mentaliteit binnen onze groep zit wel goed en dat is hoopgevend voor de komende matchen. We spelen nu overigens vijf uitmatchen op rij”, besluit de keeper van de nationale U19.

(ACR – foto ACR)