Kortemark liep onder een stralend winterzonnetje

Om 15 uur liepen ongeveer 400 deelnemers de 20 kilometer op gang. (JDK)
Redactie KW

Met 1600 waren ze, de sportievelingen die naar Kortemark kwamen afgezakt om deel te nemen aan de 5, 10 of 20 km doorheen Kortemark. En dan waren er nog de 3- tot 12-jarigen die met de Kidsrun de vierde editie van Kortemark Loopt op gang trokken.

Organisator Walter Vanhoutte en zijn equipe kunnen meer dan tevreden terugblikken op deze vierde editie van Kortemark Loopt. Hoewel Walter het in groten getale opgekomen publiek opriep om volgend jaar ook mee te lopen in plaats van te supporteren, mocht hij niet klagen. Er verschenen maar liefst 1600 aanwezige looplustigen aan de meet. Lokale politici zoals burgemeester Toon Vancoillie, schepenen Vercooren, Logghe en Waeyaert, geflankeerd door minister Hilde Crevits, staatssecretaris Hendrik Bogaert en de Kortemarkse BV Louis ‘Mega Toby’ Talpe zetten ook hun beste beentje voor.

Zij konden, net zoals de andere sportievelingen, genieten van een winterzonnetje dat scheen boven het uitgestippelde parcours, dat hen onder andere langsheen het Kortemarkse spaarbekken leidde.

Bij zowel de 5 kilometer als de 10 kilometer finishte de Assebroekse Tom Meire als eerste, terwijl Stijn Fincioen uit Varsenare voor de vierde keer op rij op het ereschatvot mocht als winnaar van de 20 kilometer. “Volgend jaar zijn we met hetzelfde programma opnieuw van de partij, traditioneel op de laatste zondag van februari, zijnde zondag 22 februari 2015”, aldus een tevreden Walter Vanhoutte.

(JDK)