Koreaanse steelt de show op Belgium World Tour Tafeltennis in De Haan

De organisatoren van de VTTL en de sportdienst van De Haan, met de twee winnaars in het enkelspel Nima Alamian (heren) en Hyowon Seo (dames). © Foto FRO
Redactie KW

De gemeente De Haan organiseerde afgelopen week voor de tweede keer de ITTF World Tour Tafeltennis.

Vijf dagen lang werd er tafeltennis van topniveau geserveerd. In zes categorieën werd voor de zege gestreden. Bij de dames U21 ging de zege naar Yihan Zhou uit Singapore. De Japanner Kohei Samba was de sterkste junior bij de heren. In de dubbels ging de zege bij de dames naar het duo Ye Lin/Yihan Zhou, bij de heren naar de Iranese broers Nima en Naoshad Alamian.

Zaterdagnamiddag waren de tribunes volgelopen voor de apotheose: de finales enkel bij dames en heren. Vooral de finale bij de dames, tussen Tianwei Feng (WR 7 uit Singapore) en Hyowon Seo (WR 11 uit Korea) was een spectaculair duel om duimen vingers af te likken: aanvallende finesse tegen koele verdediging. De dames trakteerden de fans op lange rally’s en technische hoogstandjes. In de zevende en beslissende set trok de Koreaanse het laken naar zich toe met 11-9. Hyowon Seo was ongetwijfeld de vedette van het tornooi.

Bij de heren kregen we een finale tussen Roemeen, Hunor Szocks (WR 201) en de Iranees Nima Alamian. De Iranees Alamian won na de dubbel met zijn broer, ook het enkelspel met 4-2. Goed voor een check van 4.500 dollar.

Opvallend was dat de drie reekshoofden bij de heren, uit Zuid-Korea, vroeg werden uitgeschakeld.

Na afloop was iedereen bijzonder tevreden over deze tweede editie van de Belgium World Tour. Het tornooi was bijzonder hoogstaand, kende een vlekkeloze organisatie en zorgde voor een enorme belangstelling. De beelden van het tornooi gingen de wereld rond. Alle hotels in De Haan waren bezet. Het is nu al zeker dat er een derde editie komt in september 2016. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier