Koppel Deschodt-Goesaert zegeviert in Stasegem LOOPT!

Op de foto herkennen we v.l.n.r. Yves D'Halluin, Bert Deschodt en Tomas Debevere. © Foto LL
Christof Decraene

De Harelbekenaren wonnen de zesde editie van deze manche in het Harelbeeks Joggingcriterium. En het werd zowel bij de dames als bij de heren een heel spannende wedstrijd.

Bij de dames leek Audrey Goesaert al na een van de twee af te leggen rondes vrij spel te hebben, maar Isabel Vermeulen zorgde in de tweede ronde nog voor een heus inhaalmanoeuvre. Maar de Bellegemse kon Audrey Goesaert uiteindelijk niet meer bijhalen. Goesaert liep de 7,4 km in 28’42”. Twintig seconden later arriveerde Isabel Vermeulen en Sylvie Christiaens werd derde in 29’59”.

Bij de mannen waren de tijdsverschillen nog miniemer. Zij moesten drie rondes lopen en pas in het slot van de laatste ronde werd de wedstrijd beslecht in het voordeel van Bert Deschodt. Hij liep de 11 km in 37’11”, Bruggeling Tomas Debevere werd vier seconden later tweede en Kuurnenaar Yves D’halluin, vorig jaar nog winnaar, moest zich nu tevreden stellen met de derde plaats op tien seconden van Bert Deschodt (37’21”).

Bij de juniores werd het een demonstratie van Emile Vervaeke, die voor eigen volk de 3,7 km zelfs in minder dan twaalf minuten liep: 11’41”. Bij de juniores meisjes won Charlotte Pennynck (15’35”).

(CDW)