Koen Naert wordt achtste in de marathon van Frankfurt

Amper twee maanden na de Olympische Spelen in Rio zette Naert in het Duitse Frankfurt een sterke prestatie neer. © BELGA
Redactie KW

De 27-jarige West-Vlaming haalde de finish na 2u.12’27” en was daarmee de tweede Europeaan.

Als experiment besloot Koen Naert amper twee maanden na de Olympische Spelen opnieuw te starten in een marathon. De geboren Roeselarenaar, die sinds begin dit jaar in Moerbrugge woont, voelde zich topfit en hoopte in Frankfurt dan ook een scherpe tijd neer te zetten.

Naert slaagde erin om 30 kilometer lang een heel hoog tempo aan te houden. Zelfs een verbetering van zijn persoonlijk record (2u.10’31” in Berlijn 2015) leek tot de mogelijkheden te behoren, maar de West-Vlaming kreeg het daarna toch lastig. Dat hij op dat moment helemaal alleen liep, zal ongetwijfeld geen voordeel geweest zijn.

Toch slaagde de marathonloper erin om als achtste te finishen na 2u.12’27”, daarmee was hij de tweede Europeaan en dat volstaat hoogstwaarschijnlijk voor deelname aan het WK van komende zomer in Londen. De norm die daarvoor (onder voorbehoud) gehanteerd wordt, is 2u.12’30”. Op het podium in Frankfurt stonden overigens drie Kenianen. De overwinning was voor Mark Korir in 2u.06’48”.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier