Koen Naert is Belgisch kampioen 10 km op de weg, Alexander Diaz Rodriguez wint bij masters

Redactie KW

Zaterdag werd – net als vorig jaar – in Lokeren het Belgisch kampioenschap 10 kilometer op de weg georganiseerd.

Koen Naert maakte zijn favorietenrol bij de mannen waar, al kon de olympiër uit Oostkamp pas in de laatste honderden meters afstand nemen van zijn eerste achtervolgers. De Waal Régis Thonon werd tweede op zeven seconden, uittredend kampioen Nick Van Peborgh derde. Voor Naert was het zijn eerste winst na vier maanden zonder competitie, in het shirt van Royal Excelsior Sports Club.

De zege bij de dames was eveneens voor een provinciegenoot, namelijk Louise Carton. De Oostendse, de voorbije weken wat op de sukkel met rugproblemen, had zich echter te laat ingeschreven voor de wedstrijd en kwam hierdoor niet in aanmerking voor de nationale titel. Die ging naar Nina Lauwaert, de West-Vlaamse Hannah Vandenbussche werd tweede en Karen Van Proeyen vervolledigde het podium.

Bij de masters (M35) ging de zege naar Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez (30’40”) voor Stijn De Vulder en Jean-Charles Byl.

Ann Parmentier uit Waregem pakte zilver in de categorie F35. Sabine Dejaeghere, zus van Veerle, liep naar goud bij de Dames F50.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier