Koen Naert: "Een mythische afstand"

20/08/16 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Koen Naert verdedigt zondag samen met Willem Van Schuerbeek en Florent Caelen de Belgische kleuren in de olympische marathon. Alledrie debutanten, maar het trio is er duidelijk klaar voor.

Koen Naert: "Een mythische afstand"

© BELGA

Koen Naert heeft van het trio met 2u10:31 de beste persoonlijke tijd achter zijn naam, een chrono die hij neerzette in Berlijn. "Conditioneel voel ik mij nu nog beter", zegt de atleet uit Moerbrugge. "Ik heb een heel goeie voorbereiding achter de rug. Maar op dit parcours en met deze weersomstandigheden zal er waarschijnlijk niet zo snel gelopen worden als in Berlijn. Dus een verbetering van mijn tijd zal er niet inzitten", legt hij vrijdag uit tijdens een persmoment in het olympisch dorp in Rio. "Het wordt mijn eerste grote kampioenschap, we zien wel waar het schip strandt. Het deelnemersveld is ook heel erg sterk. De marathon is een mythische afstand, iedereen wil hier gewoon zijn."

Delen

De marathon is een mythische afstand, iedereen wil hier gewoon zijn

Voor Naert is het, net als voor Van Schuerbeek en Caelen, zijn eerste olympische deelname. "Het is fantastisch om hier te zijn. Ik loop al vanaf mijn zes, zeven jaar. Toen al waren de Olympische Spelen het hoogste wat een atleet kan bereiken. Nu ik hier sta, wil ik ook een resultaat boeken. Ik hoop dat mijn harde werk resultaat zal opleveren."

(Foto Belga)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!