Knokke-Heist pakt uit met een halve triatlon

Redactie KW

Met de organisatie van de Scapa Sports Iron Kid, de Paljas Finishers Triatlon en de Generali Zwintriathlon heeft Knokke-Heist al jaren een ruim pallet aan triatlon mogelijkheden. Daar komt nu een halve afstand bij. Al zijn ze in Damme niet echt gelukkig.

De halve triatlon in Knokke-Heist heeft plaats op zaterdag 8 september, met start om 10.00 uur net over de grens in Sluis. De aankomst is voorzien ter hoogte van het evenementenstrand in Duinbergen. “Met de realisatie van de A11 viel eindelijk het laatste puzzelstukje op zijn plaats om ook een halve triatlon te kunnen organiseren”, klinkt het bij de sportdienst van Knokke-Heist.

De wedstrijd omwat 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen en heeft enkele dagen plaats na de Generali Zwemtriatlon, die dit jaar tussen Sluis en Knokke-Heist voor de twintigste keer plaatsheeft op woensdag 5 september. Inschrijven voor de halve afstand is mogelijk tot en met 30 juni. Meer concrete informatie volgt vanaf 15 mei.

De organisatoren van Den Halven van Damme, een gelijkaardige duatlon en triatlon in Damme lieten al via de sociale media weten niet echt gelukkig te zijn met deze bijkomende wedstrijd in hun buurt. Ook al omdat die een week voor hun eigen organisatie plaatsheeft. “Dit is geen goede oplossing, noch voor de atleten, noch voor beide organisaties die moeten rekenen op dezelfde ordediensten. Spijtig dat daar blijkbaar niet over nagedacht werd”, laat Johan Abel via Facebook weten.

(ACR – Foto Flickr)