Knappe tweede plaats voor Kris Coddens in Xterra Costa Rica

Redactie KW

Een maand na zijn vierde plaats in Xterra Zuid-Afrika werd Torhoutenaar Kris Coddens nu tweede in Xterra Costa Rica. Enkel ex-wereldkampioen Josiah Middaugh was een maatje te groot.

LO-leerkracht Kris Coddens (36) maakt dit jaar gebruik van de schoolvakanties om verre wedstrijden mee te pikken en combineert dat met uitstekende resultaten. Eerst presteerde hij goed in Xterra Zuid-Afrika, maar zondag deed de triatleet nog beter in Xterra Costa Rica. Hij moest er enkel de Amerikaanse topper Josiah Middaugh voor zich dulden.

“Mooi, maar wel heel erg warm”

“Ik heb goed gezwommen en was net na Josiah uit het water”, doet Kris het wedstrijdverhaal vanuit het warme Costa Rica. “Ik verloor daarna de aansluiting, nadat iemand net voor me viel op het strand. Ik zag hem beetje bij beetje wegrijden, want hij was wel wat sterker dan ik. Het was wel een mooi parcours, dat goed op en af ging met tussenin vlakkere stukken. Op het einde was het opnieuw klimmen, maar dan waren de beentjes al redelijk moe. Ik beëindigde het fietsen als tweede op ongeveer anderhalve minuut van Josiah en daarna liep hij nog een half minuutje uit. Daardoor was ik een heel tevreden tweede. Het is hier heel mooi en leuk om op vakantie te komen, maar wel heel erg warm.”

Echtgenote wint trailrun

Zaterdag had ook de echtgenote van Coddens al getoond dat ze over een uitstekende conditie beschikt. Zij won namelijk de trailrun van 10 kilometer in Costa Rica en gaf zichzelf zo een mooi geschenk voor haar verjaardag een dag later.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier