Knappe prestaties van Emmanuel Vanluchene en Indra Vandenbussche op BK kortebaan

Indra Vandenbussche. © ACR
Redactie KW

De Oostrozebekenaar Emmanuel Vanluchene won twee nationale titels, de jonge Brugse Indra Vandenbussche veroverde de titel op de 50m rugslag.

Zaterdag op het Belgisch Kampioenschap zwemmen kortebaan in S&R Rozebroeken in Gent won Emmanuel Vanluchene uit Oostrozebeke de 100 meter vrije slag in 47’21” voor nationaal recordhouder Pieter Timmers, Louis Croenen en Jasper Aerents. Vanluchene was ook het snelst op de 100 meter wisselslag (53’50”).

Fanny Lecluyse (DM) won de 100 meter schoolslag in 1:05’63” of iets minder dan een seconde boven haar nationaal record. Op de 50 meter vrije slag werd Lecluyse derde. Vanluchene en Lecluyse zijn reeds gekwalificeerd voor deelname aan het Europees kampioenschap in het Deense Kopenhagen van 13 tot 17 december.

Een knappe prestatie kwam er van de 15-jarige Indra Vandenbussche. Zij werd op de 50 meter rugslag eerste in 28’71. De Brugse versloeg Jade Smits en Mirthe Goris.

Op de 200 meter rugslag werd Indra derde. Haar clubgenote, de Waalse Eva Bonnet (BZK), was goed voor zilver op de 200 meter wisselslag voor Karo Bourgois (Coast). Bonnet werd in de 800 meter vrije slag tweede voor Edith Mattens van de Kortrijkse Zwemkring.

Camille Bouden (ZB) uit Vladslo zwom in de finale van de 200 meter vrije slag naar een tweede Belgische tijd. Mathieu Mattelaer (DM) uit Zwevegem werd derde op de 400 meter wisselslag na zijn clubgenoot en trainingspartner Logan Vanhuys.

Op de 4×50 meter vrije slag werd de Brugse Zwemkring (BZK) tweede na een team van Brabo. Indra Vandenbussche, Romy De Mol, Jutta Feys en Eva Bonnet tikten af in 1:48’22”.

(ACR/foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier