Knack Handbalteam Roeselare bijna zeker van promotie

Brecht Brackeva van Knack Handbalteam Roeselare. (Foto Bart) © Brecht Brackeva van Knack Handbalteam Roeselare. (Foto Bart)
Redactie KW

Knack Handbalteam Roeselare stuurde leider Atomix met een 38-28-nederlaag huiswaarts, waardoor Brecht Brackeva en zijn teammaats tot op een punt komen in de stand. Met nog maar twee matchen voor de boeg is de promotie naar Liga 1 zo goed als een feit, maar de titel pakken wordt moeilijk.

“We speelden beter dan verwacht”, blikt doelman Brecht Brackeva (30) terug op de 38-28-zege tegen leider Atomix. “In de heenronde hadden we daar zwaar verloren, waardoor we op revanche belust waren. We legden van bij de start een hoog tempo op. Atomix hield aanvankelijk stand, maar na een minuut of tien hadden ze op hun adem getrapt en konden we een kloofje van vijf doelpunten slaan. Dan konden wij even wat gas terugnemen, zonder te berusten.”

“Atomix kwam voor de rust nog terug tot op twee doelpunten, maar ze slaagden er nooit in om gelijk te komen. Dat was mentaal heel belangrijk. Na de pauze begonnen we goed en liepen we tien doelpunten uit. Je zag dat de tegenstander berustte in de nederlaag, waardoor we ook nog de jeugd speelkansen konden geven. Onze 38 goals waren ook een seizoensrecord voor ons.”

Geen fouten maken

Door deze knappe zege komt Knack Handbalteam Roeselare tot op een punt van de leider in de stand van Liga 2. “Al wordt de titel pakken wel moeilijk”, zegt de Roeselarenaar. “Atomix krijgt met Desselgem en Lokeren immers nog twee ‘mindere’ tegenstanders tegenover zich. Ik acht de kans dus klein dat ze nog punten laten liggen. Al weet je natuurlijk nooit. Met slechts een punt verschil is er slechts weinig ruimte om fouten te maken. En doordat hun eerste ploeg ook nog in de running is voor promotie, kunnen ze daar geen versterking halen.”

“Achteraf is het heel jammer dat we vier matchen verloren met slechts één doelpuntje verschil”

Met de huidige tweede plaats is KHTR wel zo goed als zeker van promotie. “We staan gedeeld tweede met Lebbeke, maar hebben twee matchen meer gewonnen. Als we geen steken meer laten vallen, zijn we zeker van promotie. Bij de start van het seizoen was er zelfs sprake dat de top drie zou stijgen, maar ik weet niet hoe het nu zit. De promotie was ons doel, al zou het plezanter zijn om te stijgen met een titel. Achteraf is het dus heel jammer dat we vier matchen verloren met een doelpuntje verschil.”

“Of er versterking nodig is voor volgend seizoen? Ik denk het niet. De huidige kern blijft samen en de jeugd is weer een jaartje sterker. Er zit potentieel in deze groep en een reeks hoger spelen, wordt sowieso een leerzame ervaring”, besluit Brecht Brackeva.

(SM)