Kleindochter van Queen Elizabeth rijdt internationale eventing in Waregem en Anzegem

Burgemeester Kurt Vanryckeghem met directieleden van Bloso Waregem en met vertegenwoordigers van de Vlaamse Liga voor Paardensport voor de nieuuwe paddock in het Waregems Blosocentrum © DJW
Redactie KW

Topruiters uit 16 verschillende landen, onder wie niemand minder dat de kleindochter van de Britse Queen Elizabeth, nemen van donderdag 24 tot zondag 27 september deel aan de internationale eventing in Waregem en Anzegem.

Het evenement, dat bij goed weer gemakkelijk 15.000 toeschouwers lokt, staat officieel te boek als de Internationale Military Waregem. Een ietwat misleidende naam, want de dressuur- en jumpingproef vinden plaats in Waregem, maar voor de crosscountry wordt op zondag uitgeweken naar het kasteelpark Hemsrode in Anzegem.

De deelnemers komen uit zestien verschillende landen. Onder hen Zara Phillips, kleindochter van de Britse Queen Elizabeth die drie jaar geleden in eigen land olympisch zilver veroverde met team Groot-Brittannië. Er zijn zowel nationale als internationale kampioenen aanwezig. Onder andere ook de vijf geselecteerde ruiters van het nog samen te stellen Belgisch team voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio waarvan onder andere Joris Van Springel en Karin Donckers deel uitmaken.

Intussen raakte ook bekend dat de werken op het binnenplein van de Waregemse hippodroom straks van start gaan. Daar wordt een nieuwe piste aangelegd waar nationale ruiters kunnen oefenen en waar ook tornooien kunnen plaatsvinden. Tegen Pasen 2016 moet die gebruiksklaar zijn.

(DJW/TVW-foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier