Klaas Thiers (Apolloon): “Voor eigen volk nog altijd ongeslagen”

Redactie KW

Met zes zeges op rij was Apolloon de revelatie in tweede nationale van het handbal, maar daarna kende de promovendus een terugval met drie verliespartijen uit vier wedstrijden. Afgelopen weekend knoopte Apolloon opnieuw aan met de zege: het werd 33-21 tegen Sasja 2.

“We begonnen vrij sterk aan onze partij tegen Sasja 2 en sloegen al snel een vierpuntenkloof met de Antwerpenaren”, opent Klaas Thiers (20) uit Kortrijk. “De hele eerste helft behielden we onze voorsprong en konden die zelfs nog uitdiepen. Alleen de laatste minuten voor de rust waren minder en liepen we nog tegen een paar vermijdbare tegendoelpunten aan. Ook na de pauze waren we de dominante ploeg, ondanks enkele penalty’s en tijdstraffen in ons nadeel, waardoor we vaak in ondertal kwamen. De zege is eigenlijk nooit in het gedrang gekomen.”

“Het klopt dat de voorbije weken wat tegenvielen. Misschien waanden we ons na onze verschroeiende competitiestart even onklopbaar. We kampten de afgelopen weken ook met een aantal blessures, maar dat mag geen excuus zijn. Alleen op de linksachterpositie dreigden we even in de problemen te komen.”

“Onze drie verliesbeurten (op Sint-Truiden, Eupen en Gent, red.) vonden telkens plaats buitenshuis. Voor eigen volk zijn we nog ongeslagen, de steun van onze supporters is echt wel bepalend voor ons spel. Voor het seizoen durfden we dromen van een topdrieplaats. Intussen zou het echt als een grote teleurstelling aanvoelen mochten we op het einde van de rit buiten de top drie vallen”, besluit de student ingenieurswetenschappen. (GH)

Zondag 3 december om 17 uur: Apolloon Kortrijk – Beynoise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier