Kimmer Coppejans verovert scalp van derde reekshoofd Pavlasek in Rome

10/05/17 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:52

Kimmer Coppejans (ATP 176) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/64.000 euro).

Kimmer Coppejans verovert scalp van derde reekshoofd Pavlasek in Rome

© BELGA

De 23-jarige Coppejans schakelde in de tweede ronde de 22-jarige Tsjech Adam Pavlasek (ATP 95), het derde reekshoofd, uit. Het werd 6-2 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 31 minuten tennis.

Om door te stoten naar de halve finales, moet Coppejans voorbij de Italiaanse 'wildcard' Riccardo Bellotti (ATP 199) of het Kazachse achtste reekshoofd Alexander Bublik (ATP 147).

Coppejans is de enige Belg op de hoofdtabel van het Roma Garden Open. Yannik Reuter (ATP 211) en Niels Desein (ATP 659) raakten niet door de kwalificaties.

De Oostendenaar is ook nog actief in het dubbelspel. Later op de dag neemt hij het aan de zijde van de Hongaar Marton Fucsovics in de tweede ronde (kwartfinales) op tegen de Argentijnen Nicolas Kicker en Agustin Velotti.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!