Kimmer Coppejans vandaag aan zet in kwalificatierondes Roland Garros

Kimmer Coppejans hoopt de top 100 van de ATP-ranglijst binnen te duiken. © BELGA
Redactie KW

Kimmer Coppejans (21) komt vandaag voor het eerst in actie in de kwalificatierondes van Roland Garros. Op papier heeft de Oostendenaar een makkelijk programma.

Kimmer Coppejans won in 2012 Roland Garros voor de junioren en sneuvelde vorig jaar in de derde ronde van de kwalificaties tegen de Argentijn Diego Schwartzman. Dit jaar is Coppejans tiende reekshoofd en hij hoopt in de kwalificatierondes zijn hoofddoelen van 2015, de top 100 van de ATP-ranglijst en een plaats op de hoofdtabel van een Grand Slam, te bereiken.

Als het weer en de omstandigheden meezitten, speelt Kimmer Coppejans (ATP 109) vanavond zijn eerste van in mogelijks drie kwalificatierondes tegen de Fransman Constant Lestienne (ATP 315). Constant Lestienne kreeg als Fransman een wildcard voor de kwalificaties. Bij winst komt Kimmer Coppejans uit tegen ofwel de Kroaat Ante Pavic (ATP 284) of tegen de Fransman Vincent Millot (ATP 209). In de derde en beslissende kwalificatiewedstrijd wacht hem dan ofwel de Fransman Johan Tatlot (ATP 410), de Fransman Calvin Hemery (ATP 447), de Brit Liam Broady (ATP 176) of de Moldaviër Radu Albot (ATP 132).

Op de website volgen wij de prestaties van Kimmer uiteraard op de voet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier