Kimmer Coppejans ontgoocheld na nederlaag in Davis Cup

© BELGA
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP 122) was zondag niet opgewassen tegen Borna Coric (ATP 47) in de vijfde en beslissende wedstrijd van de Davis Cup-ontmoeting tussen België (ITF 4) en Kroatië (ITF 16) in de eerste ronde van de Wereldgroep.

“Het was een weekend vol emoties, mede daardoor kraakte ik op het einde van de wedstrijd”, aldus een ontgoochelde Coppejans na de wedstrijd in Luik. “Het ging gelijk op in de eerste set, zelfs in de tiebreak. Daarna ging ik ten onder, ook fysiek. Ik verloor mijn concentratie in de tweede set. Coric deed verder zijn job. Hij serveerde goed en maakte daardoor makkelijke punten, terwijl ik me meer moest inspannen in de rally om punten binnen te halen”, besloot de Oostendenaar.

“Natuurlijk zijn we ontgoocheld. Maar we hebben gedaan wat we konden tegen een tegenstander die dit weekend sterker was dan ons”, aldus kapitein Johan Van Herck. “We hebben tot het einde gestreden. Maar als de anderen beter zijn, dan zijn ze beter, punt. Zelfs met een ploeg die niet 100 procent was, hebben we getoond dat we goed kunnen spelen in de Davis Cup.”

Jongeren

“Met spelers in betere vorm en die terugkomen uit blessure zullen we in september beter zijn voor de barrages, we zullen nog wedstrijden winnen”, vervolgde Van Herck. “Er zijn positieve en negatieve punten. De drie nederlagen zijn logisch, zelfs al waren er kansen. Maar om nu te zeggen dat we die wedstrijden hadden moeten winnen, dat is nog iets anders. Het dubbel is een probleem dat opgelost moet worden. Wat positief is, is dat we met Arthur De Greef en Joris De Loore twee jongeren in de groep hebben opgenomen. Ik hoop dat ze nog vooruitgang zullen boeken en zo druk zullen zetten op onze anciens, zodat mijn taak als selectieheer moeilijker wordt. Steve Darcis (die herstelde van een operatie, nvdr.) heeft goed getraind, ook dat is positief.”