Kimmer Coppejans haalt hoogste ATP-ranking ooit

© Belga
Redactie KW

De jonge Oostendenaar speelde drie weken in Turkije, waar hij aan drie tornooien deelnam. Het bracht hem naar de 237ste plaats op de wereldranglijst.

Drie weken lang was Oostendenaar Kimmer Coppejans (20) aan de slag in het Turkse Antalya. Hij won er een Futurestornooi en nam ook nog aan twee andere deel. Het bezorgde hem een 237ste plaats op de ATP-ranking. “Na mijn selectie voor de Daviscup en twee weken extra training vertrok ik naar Antalya om vooral wedstrijdritme en fysiek op te doen”, legt Kimmer uit. “Deze trip verliep niet vlekkeloos, want de tweede week werk ik geveld door een buikgriep.”

Roland Garros

Toch draaide het allemaal nog goed uit voor Coppejans, die al nieuwe doelen vooropstelt. “Ik kan me nu volop concentreren op het gravelseizoen. Ik vertrek voor anderhalve week naar Kroatië voor een nieuwe tornooi. Daarna volgt het grotere werk met een trip van drie weken naar Brazilië, waar ik de sterk bezette Challengers speel. Met mijn huidige ranking zou ik in de hoofdtabel moeten staan. Deze wedstrijden zijn allemaal in functie van de komende grandslam, Roland Garros.”

(AD-JLO)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht