Kimmer Coppejans geeft Belgische kwalificatie extra glans

Kimmer Coppejans. © BELGA
Redactie KW

Kimmer Coppejans heeft België zondag in de Davis Cup-ontmoeting met Canada een 4-0 voorsprong bezorgd.

De Oostendenaar, nummer 102 op de ranking, versloeg op het gravel in Middelkerke Frank Dancevic (ATP 272) met 2-6, 6-2 en 6-3. België was na de winst zaterdag in het dubbelspel al zeker van de kwalificatie voor de halve finales van de Wereldgroep. Daarin speelt de selectie van Johan Van Herck midden september tegen Argentinië. Steve Darcis (ATP 76) en Filip Peliwo (ATP 491) sluiten de ontmoeting tussen België en Canada zondag af met het vierde en laatste enkelduel.

Slechte nachtrust door… dopingcontrole

“Het was zeker geen goeie match, laat dat duidelijk zijn. Het waren moeilijke omstandigheden door een slechte nachtrust. Ik werd om zes uur gewekt voor de dopingcontrole en kon nadien niet meer slapen”, aldus Coppejans. In de eerste set voelden de benen van de youngster van het Belgische team dan ook zwaar aan. “Ik had echt moeite om in de match te geraken. Het is goed dat ik uiteindelijk toch nog kon winnen. Het is geweldig om zo voor eigen publiek te spelen, zeker gisteren tijdens dat fantastische dubbel met Ruben Bemelmans.”

Amusement binnen de ploeg

Kimmer Coppejans omschreef zijn Davis Cup-week als een fantastische ervaring. “Niet alleen uit de matchen, maar ook uit de trainingen heb ik heel veel geleerd. We amuseren ons ook heel goed binnen de ploeg.”

In september wacht Argentinië in de halve finale van de Davis Cup. “Ik hoop er natuurlijk weer bij te zijn. Ik zal daarvoor blijven werken en mijn best doen. De Davis Cup is echt een andere sfeer dan de andere toernooien. Het geeft nog meer motivatie.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier