Kimmer Coppejans bereikt tweede ronde in Bastad

© BELGA
Redactie KW

Kimmer Coppejans (ATP 178) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zweedse Bastad.

De 23-jarige Coppejans haalde het in twee sets van de 31-jarige Duitser Tobias Kamke (ATP 165). Het werd 6-3 en 7-5 na 1 uur en 39 minuten tennis. Om door te stoten naar de kwartfinales moet de Oostendenaar voorbij het Servische topreekshoofd Dusan Lajovic (ATP 79) of thuisspeler en wildcard Markus Eriksson (ATP 347).

Dubbelspel gaat verloren

Met Arthur De Greef (ATP 116) staat nog een tweede Belg op de hoofdtabel van het Bastad Challenger. Hij is het zesde reekshoofd en opent tegen de Poolse kwalificatiespeler Hubert Hurkacz (ATP 308). Die laatste is ook de tegenstander van Kimmer Coppejans in de eerste ronde van het dubbelspel. Coppejans vormt daarin een duo met de Fransman Tristan Lamasine. Hubert Hurkacz treedt aan met zijn landgenoot Kamil Majchrzak. De Greef speelt geen dubbel.

Ondertussen is het dubbelspel met Coppejans afgelopen en moest hij met zijn partner de duimen leggen. De Polen Hubert Hurkacz en Kamil Majchrzak haalden het met 7-5, 5-7 en 10/4 na 1 uur en 35 minuten.