Kim Clijsters: “Excuses als Delfine Persoon zich tekortgedaan voelt”

© BELGA
Redactie KW

Kim Clijsters zit verveeld met de commotie die na de verkiezing van Sportvrouw van het Jaar van zondag in De Panne ontstaan is.


© BELGA

Atlete Nafi Thiam werd daar tot Sportvrouw van het Jaar gekozen, runner-up Delfine Persoon reageerde bijzonder ontgoocheld en had onder meer kritiek op Clijsters. De ex-tennisster, die de trofee aan Thiam mocht overhandigen, had verklaard dat ze op de meerkampster gestemd had omdat ze haar ‘kende’ en daar was Persoon allerminst gelukkig mee. Clijsters biedt nu haar verontschuldigingen aan.

“Mijn oprechte excuses als Delfine Persoon zelf, haar entourage of haar supporters zich tekortgedaan voelen door wat ik op het Sportgala heb gezegd”, klinkt het op haar website. “Ik heb immers ook (en eerst) duidelijk gezegd dat ik de prestaties van de drie kandidaat-winnaressen evenwaardig vond en dat meen ik echt”, stelt Clijsters.

Thiam haalde het uiteindelijk voor Persoon en zeilster Evi Van Acker. “Zowel de prestaties van de drie atletes zijn gelijk, als dat hun sporten dat voor mij zijn. Maar je kan op het stemformulier nu eenmaal geen drie namen op één zetten. Als ik Nafi op één zette omdat ik haar ‘ken’, bedoel ik dat ik haar al langer volg en haar prestaties geregeld heb gezien op tv. Maar als ik de reacties op de sociale media nu zie, begrijp ik dat dat niet duidelijk genoeg is overgekomen”, besluit achtvoudig Sportvrouw van het Jaar Clijsters.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier