Kickbokser Andy Vansteene droomt van een gevechtssportschool in Oostende

Redactie KW

De kickbokser werd woensdag ontvangen op het stadhuis.

De Oostendse succesvolle kickbokser Andy Vansteene (36), behaalde in zijn meer dan 22 jaar lange carrière drie Vlaamse, drie Belgische, 2 Europese titels en hij behaalde ook brons op het WK in Bangkok. Hij bekampte 95 profkampen waarvan hij er 70 won. Hij had een eigen kickboksclub in Oostende en verbleef in 2006 een jaar lang in Spanje waar hij professioneel kickbokslessen gaf.

In oktober vorig jaar heeft hij een punt gezet achter zijn actieve kickbokscarrière in de ring. Van opleiding is hij bakker, maar nu werkt hij al vier jaar in de horeca als kelner. Hij zorgt wel nog voor individuele wedstrijdbegeleiding van jong talent in de Oostendse sportclub, Ostend Fighting. Als blijk van waardering voor zijn hele loopbaan werd Andy Vansteene woensdag ontvangen op het stadhuis van Oostende. Hij kreeg een mooi plaket met daarop zijn mooiste titels, en een aantal relatiegeschenken van de Stad Oostende.

Burgemeester Johan Vande Lanotte was erg geïnteresseerd in kickbokssport en de ervaringen van Andy Vansteene. Na de receptie gaf een zichtbaar trotse Vansteene toe dat hij ervan droomt in Oostende een eigen gevechtssportschool te kunnen openen. Met medewerking van de stad moet dat kunnen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier