Kevin Brysbaert wint Metje Zitteloop in verzengende hitte in Bikschote

27/08/16 om 23:29 - Bijgewerkt op 28/08/16 om 09:23

Zaterdag werd de jaarlijkse Bikschootse Metje Zitteloop in een verzengende hitte afgehaspeld. En dat liet zich voelen door de deelnemers die er ronde na ronde als vallende herfstbladeren uitvielen.

Kevin Brysbaert wint Metje Zitteloop in verzengende hitte in Bikschote

Op de foto zien we van links naar rechts winnaar Kevin Brysbaert, de derde Didier Verstraete, winnares bij de dames Nele Feys en tweede Dominique Alleman. © RB

Nadat een 37-tal joggers hun wedstrijd liepen, was het de beurt aan de Metje Zittelopers. Een 140-tal deelnemers liep onder de startvlag van Eddy Vanacker door. Onmiddellijk koos Boezingenaar Bjorn Voet het hazenpad. Hij had na twee ronden een 20-tal seconden voorsprong toen hij aan de meet er de brui aan gaf. De hete man met de hamer had immers toegeslagen.

Westvleterenaar Kevin Brysbaert en de plaatselijke Dominique Alleman en Didier Verstraete liepen op hun eigen tempo en finishten dan ook in deze volgorde. Bij de dames was de Reningelstse Nele Feys alle overige dames te vlug af.

(RB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!