Kenneth Vandendriessche pakt Belgische titel halve triatlon in Eupen

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De triatleet uit Ruddervoorde mocht op zaterdag zijn 25ste verjaardag vieren en zorgde zondag zelf voor een mooi geschenk.

Kenneth Vandendriessche is al maandenlang in uitstekende vorm, zo won hij onder meer de Volcano Triathlon in Lanzarote, het EK langeafstandsduatlon in Kopenhagen en vorige maand nog de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde. “De conditie van toen is nu alleen nog maar gefinetuned, ik ga dus voluit voor het podium en liefst de overwinning”, blikte hij met vertrouwen vooruit op het BK halve triatlon in Eupen.

Toch was het Pieter Heemeryck, die in de Triatlon door Brugge nog zwaar ten val kwam en een dubbele breuk in de heup opliep, die de wedstrijd in handen nam. Klasbak Heemeryck kon pas recent de trainingen hervatten, maar toonde zich meteen in erg goede doen. Hij bleef aan de leiding tot twee kilometer voor het einde. Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde kwam aansluiten, liet de Vlaams-Brabander even later achter en liep solo naar de nationale titel. Pieter Heemeryck finishte als tweede, Tim Brydenbach mocht als derde mee op het podium.

Opmerkelijk: bij de dames ging de Belgische titel naar de Waalse Alexandra Tondeur, die net als Kenneth Vandendriessche getraind wordt door Bruggeling Luc Van Lierde.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier