Kenneth Dierckens en Jordan Waerniers zijspankampioenen in Kortemark

06/09/15 om 20:47 - Bijgewerkt om 20:47

De motorcrossers aangesloten bij de Motor Cross Liefhebbers Bond waren te gast in Kortemark in een organisatie van Mc Avanti-Lichtervelde. Ondanks de weersomstandigheden werd het een succes en vooral met veel spanning in de betwiste finales voor het Belgisch Kampioenschap.

Onder meer de finales bij de Zijspannen stonden op het programma. In de serie A stonden Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers, uit Tielt en Oostrozebeke, riant aan de leiding met 26 punten bonus, maar de titel is enkel een feit als de geblokte vlag voor de 20ste reeks in het B.K. er een einde aan maakt. Kenneth nam een slechte start in de eerste reeks en volgde pas op de tiende plaats terwijl zijn eerste achtervolger Bert Soetaert het commando voerde. Dierckens-Waerniers haalden alles uit de kan en konden oprukken naar de vierde plaats, als derde A-rijder. Voorlopig waren de meubels gered, maar er volgde nog één reeks. In de slotreeks zetten de nieuwe kampioenen de puntjes op de I door de reeks ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!