Kenneth Dierckens en Jordan Waerniers zijspankampioenen in Kortemark

Kenneth Dierckens en Jordan Waerniers. © Coghe
Redactie KW

De motorcrossers aangesloten bij de Motor Cross Liefhebbers Bond waren te gast in Kortemark in een organisatie van Mc Avanti-Lichtervelde. Ondanks de weersomstandigheden werd het een succes en vooral met veel spanning in de betwiste finales voor het Belgisch Kampioenschap.

Onder meer de finales bij de Zijspannen stonden op het programma. In de serie A stonden Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers, uit Tielt en Oostrozebeke, riant aan de leiding met 26 punten bonus, maar de titel is enkel een feit als de geblokte vlag voor de 20ste reeks in het B.K. er een einde aan maakt. Kenneth nam een slechte start in de eerste reeks en volgde pas op de tiende plaats terwijl zijn eerste achtervolger Bert Soetaert het commando voerde. Dierckens-Waerniers haalden alles uit de kan en konden oprukken naar de vierde plaats, als derde A-rijder. Voorlopig waren de meubels gered, maar er volgde nog één reeks. In de slotreeks zetten de nieuwe kampioenen de puntjes op de I door de reeks op hun naaam te schrijven, en dat na gigantische strijd tegen broer Arne Dierckens die de kopstart had genomen. Het dagklassement werd gewonnen door Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen, voor Kenneth Dierckens in groep A.

In groep B was de dagzege voor Gianni Dhondt-Niki Debruyne die Arne Dierckens-Kenny Boxtaele naast zich kregen als tweede. De nationale driekleur is voor Stijn Matthijs-Jurgen Huysentruyt uit Ruddervoorde, maar ook hier bleef de spanning te snijden door het uitvallen van Matthijs in de start van de eerste reeks. Aan een derde plaats in de tweede manche hadden zij genoeg voor de titel.

Bij de Internationalen was de opkomst aan de lage kant, maar David Segers kon het niet deren, hij knokte zich naar een dubbele reekszege voor Steve Seronval. Torpjurn Van Hoe mocht mee op het podium als derde. Maarten Govaert nam kopstart, maar kwam ten val en verzeilde naar de vierde eindstek. De grote pechvogel was Jurgen Wybo, als thuisrijder uit de stal van Mc Avanti was hij in een geweldig spannende strijd gewikkeld met Segers voor de reekszege in de eerste manche tot hij in de voorlaatste ronde de motor kwijt speelde na een springschans en zich bezeerde aan de onderrug en het was over en out.

Damon Tanghe mist titel met één puntje bij de Nationalen

Voor aanvang van de finale bij de Nationalen stond Damon Tanghe op 15p van Nicky Vermoesen. Na de eerste reeks was het verschil nog amper 7p, en Tanghe uit Ooigem knalde zo hard dat hij oprukte naar de tweede plaats terwijl hij Vermoesen kon terugwijzen en de spanning te snijden was, met nog slechts één punt verschil in de stand van het B.K.. Vermoesen kon de meubels redden met dat ene puntje, Damon Tanghe heeft gestreden met een groot hart, hij werd dagwinnaar en vice-kampioen.

In de nevenreeksen niet voor het B.K. kregen we ook heel wat West-Vlamingen op het hoogste schavotje. Bij de Amateurs werd Patrick Carlier (Kuurne) dubbelwinnaar, Piet Bruynooghe (Brugge) als tweede, en thuisrijder Rudy Spruytte (Kortemark) als prachtige derde.

Kristof Calus (Heestert) werd tweede bij de Experten. Kelly Debruyne (Passendale) opnieuw dubbelwinnaar bij de Dames. Arne De Meulemeester (Meulebeke) dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen mx2. Aaron Spruytte (Kortemark) winnaar bij de Beloften en Lemmy Trioen (Zwevezele) tweede. Bram De Buysere (St.Kruis) dubbele reekszege bij de Juniors mx2, en Stanley Verstraete de dubbel bij de Juniors mx2, waar Nick Lamote (Sysele) derde werd.

Bij de Quads was Jens De Kegel uit Koekelare de beste in beide reeksen, Guytan Liebaert (Ruddervoorde) tweede, en Dennis Maes (Bredene) derde.

Volgende week, op 13 september, tweede finaledag, afspraak te Pamel-Roosdaal in Vlaams-Brabant, B.K.-finales voor Nieuwelingen en Dames-Open, Beloften, Juniors mx2, Juniors mx1/3, en de Internationalen.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier