KBK Ichtegem start nieuw seizoen met nieuw lokaal

Bestuursleden van KBK Ichtegem, mensen die hielpen aan het nieuwe lokaal, spelers van beide kampioenenploegen en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur poseerden voor het nieuwe krachtballokaal. © HH
Redactie KW

Het lokaal bevindt zich op het sportcentrum De Keiberg.

Het vorige krachtbalkotje tussen de twee krachtbalvelden op het sportcentrum was zo’n 20 jaar oud en aan vernieuwing toe. “Het was ook te klein om veel mensen te ontvangen”, zegt bestuurslid Geert Bolle van KBK Ichtegem. “Wij zijn een grote club geworden. Krachtbal is ook een familiaal gegeven, veel mama’s en papa’s komen kijken naar de wedstrijden die hun kinderen spelen. Wij hadden onvoldoende plaats om hen te laten schuilen bij minder goed weer.”

Doet het zelf

Sinds vorig jaar werd dan ook gewerkt aan een nieuw krachtballokaal met acht op acht meter binnenruimte, toiletten en een ballenhok en daarnaast een nog grotere overdekte ruimte, een soort tribune, met hokjes om de score aan te tekenen. “Vorig jaar deden we de ruwbouw en deze zomer de afwerking”, vertelt Geert. “We voerden alle werken zelf uit, met 16 vaste krachten en een tiental sporadische medewerkers. In sommige periodes werd elke week doorgewerkt.”

“Wij stelden een subsidie van 25.000 euro ter beschikking, maar de club voerde alle werken zelf uit”, aldus schepen van Sport Koen Pattyn. “Dat is echt een batje voor de gemeente. Een grote prestatie van het krachtbal.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier