Karel Moerman wint zilveren uitgave tijdens La-Ko-Sta

© RB
Redactie KW

De jaarlijkse La-Ko-Sta loopwedstrijd, dit jaar de 25ste editie, die georganiseerd wordt door de gemeenten Langemark, Staden en Kortemark, werd andermaal een groot succes. Onder een stralend lente (zomer)zonnetje streken heel wat zeer goede West-Vlaamse atleten neer voor de halve marathon die startte in Kortemark en in Langemark werd afgevlagd.

Zaterdagnamiddag kwamen heel wat sterke West-Vlaamse atleten aan de start in Kortemark voor de halve marathon (21 km). 150 atleten werden na een halve marathon in Langemark afgevlagd. In de Bakelandgemeente trapten de joggers een parcours van 6 km en daarin had Koekelarenaar Thomas Dekeyser de vlugste benen, hij werd na 6 km in een tijd van 18’58” afgeklokt. Stadenaar Warre Bouckaert deed er 42 seconden meer over terwijl Zarrenaar Andy Rietmaeker in een tijd van 20’31” derde werd. De Roeselaarse Hilde Hindryckx won in een tijd van 22’32” bij de dames. De Poelkapelse Sofie Busschaert werd tweede in een tijd 24’25” en de Zonnebeekse Axelle Coudron mocht na 26’46” onder de douches. Madonnanaar Lander Serruys won bij de jeugd in een tijd van 27’44”.

“Ik ben als eeuwige tweede ‘de Poulidor’ in het joggen. Als de zussen Dejaeghere aan de start komen ben ik meermaals tweede en af en toe win ik ook wel eens. Het veldlopen is meer een kolfje naar mijn hand. Nu waren zij er niet en zonder concurrentie was ik heer en meester in het vertoon” vertelt Hilde Hindryckx. “Ja, ik ben super blij met mijn tweede stek, het was wel warm hoor en dat maakte het niet eenvoudiger. Vooral na de vijver en met wind op kop was het lastig. Ik was gelukkig dat ik Kortemarkenaar Jeroen Staelens als gangmaker mee had, dat gaf mij extra vleugels” lacht de Poelkapelse Sofie Busschaert.

“Ik ben blij met mijn tweede palm van het seizoen. Nadat ik in Ichtegem won triomfeerde ik nu ook in Langemark” stelt Karel Moerman. “Na 4 km ging het wat bergop, ik zette een tandje bij; Frederick Colpaert moest de rol lossen en volgde op 100 m. Ik voelde dat ik de baas was en drukte het tempo wat zodat Fredrick na Stadenberg terug aanhaakte. Aan de vijver op anderhalve kilometer van de meet stak ik een tandje bij en Frederick loste opnieuw. Op de meet had ik nog 9 seconden over” lacht Karel.

“Met mijn vierde stek en eerste plaatselijke voel ik mij super content” glimlacht Dominique Alleman. “Ondanks de warmte viel het opperbest mee. Moerman, Colpaert en Callewaert muisden er direct vanonder en samen met Didier Verstraete en Joris Moeyaert zetten wij onze weg verder. Wat later beenden we Cédric terug bij. Toen hij opnieuw een duw extra gaf moesten we hem loslaten en trokken wij met ons drietjes naar de meet. Ik werd vierde, Joris Vijfde en Didier zesde, of 4 plaatselijke binnen de eerste zes is een ware hoogdag voor de Langemarkse loopsport; mooi hé” besluit Dominique.

“Ik muisde er samen met Moerman en Colpaert vanonder maar na 2 km kreeg ik een klop van de hamer. Alleman, Moeyaert en Verstraete beenden mij bij op Stadenberg. Aan km 10 voelde ik mij opnieuw fit en muisde er opnieuw vanonder om uiteindelijk als derde te finishen” benadrukt Poelkapellenaar Cédric Callewaert.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier