"Kalmte en ervaring zijn twee belangrijke troeven"

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 10:08

Voor het tiende jaar op rij gaat het echtpaar Jan Vervisch en Chris Deschildre tijdens de Ypres Rally aan de slag in het Vleeshuis, het Rally Head Quarter van waaruit alles gedirigeerd wordt. Jan Vervisch is 'safety manager' en Chris Deschildre is verantwoordelijke voor de rekenkamer. Een kennismaking met mensen achter de schermen met heel wat verantwoordelijkheid.

De 60-jarige Jan Vervisch is een geboren en getogen Ieperling, maar woont al ruim 30 jaar in Lier. "Ik vond in die streek een job als laborant neurofysiologie, dus besloten mijn vrouw en ik om te verhuizen. Mijn verhaal bij het toenmalige Targa Florio begon zowat 35 jaar geleden. Ik ontmoette toevallig Noël Deberdt en hij vroeg me om hem te helpen op de klassementsproef van Kemmel. Ik begon er als starter om vervolgens door te groeien tot adjunct-verantwoordelijke voor de klassementsproef. Daarna nam ik er ook nog de snelheidsrit van de Brandhoek bij. Na een aantal jaar was ik een beetje uitgekeken op mijn job en had ik nood aan een nieuwe uitdaging. In samenspraak met het bestuur werd ik verantwoordelijk voor het rekenbureel. Die functie heb ik een vijftal jaar uitgeoefend om dan op vraag van de koersdirectie de overstap te maken naar de functie van veiligheidsverantwoordelijke. De rekenkamer heb ik dan doorgegeven aan mijn echtgenote."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!