Kajakker Laurens Pannecoucke geklopt in de Belgische selectiewedstrijd

Laurens Pannecoucke zag zijn selectiekansen voor de Olympische Spelen een serieuze knauw krijgen. © BELGA
Redactie KW

In het Bloso-sportdomein van Hazewinkel hadden selectiewedstrijden plaats van de Belgische kajakkers. Zwevegemnaar Laurens Pannecoucke verloor de K1-1000 en ziet zo zijn olympische selectiekansen drastisch dalen.

Om uit te maken wie de olympische kwalificatiewedstrijd K1-1000 en K1-200 mag varen stond de Belgische top tegenover elkaar. Wie won, krijgt straks in Duisburg de kans zich te kwalificeren voor de Spelen van Rio. Laurens Pannecoucke uit Zwevegem en Artuur Peeters uit Neerpelt waren met kop en schouders favoriet voor de K1-1000m. “Artuur vertrok aan een verschroeiend tempo, terwijl ik een hapering kende bij de start”, legde Laurens achteraf uit. “Ik kon heel snel herpakken, maar de hele wedstrijd bleef ik achtervolgen. Tot aan de 500m liep het nog prima, maar halfweg de tweede wedstrijdhelft begon ik het moeilijk te krijgen. Toen ik voelde dat ik niet dicht genoeg kwam om Artuur te bedreigen, moest ik me wel gewonnen geven.”

World Cupraces

Peeters won de wedstrijd met 2.5 seconden voorsprong of zowat twee bootlengtes. Daarmee was het voor vriend en tegenstander duidelijk dat de pas 19-jarige Neerpeltenaar en tevens gewezen wereldkampioen bij de juniores over de beste troeven beschikt voor de kwalificatiewedstrijd in Duisburg, waar twee plaatsen te verdienen zijn voor Rio. Daarmee zijn de olympische kansen van Laurens haast nihil.

“Ik zal me nu nog volop op de komende World Cupraces richten en daar trachten goed te presteren. Daarna zullen we zien wat er als mogelijkheden bestaat. Mijn contract loopt nog tot september”, besluit Laurens.

Jonathan op schema

Wat de K1-200m betreft, daar blijft Jonathan Delombaerde als enige in de running. De Waal Maxime Richard, vorig jaar nog sneller dan de Stasegemnaar, zette zijn topsportcarrière Lijn stil en wil meer focussen op wild water. Jonathan vaarde de twee selectiewedstrijden in Hazewinkel en daalde in de eerste test onder de 37 seconden (36.75). “Het ontbreken van tegenstand op deze selectiewedstrijd is niet direct een voordeel, maar focussen op een ‘time trial’ is ook leuk. De wedstrijden in Essen hebben mijn vertrouwen veel goed gedaan. Mijn planning loopt op middellange termijn, en als de progressie blijft, dan hebben we alle redenen om gemotiveerd verder te werken”, besluit Jonathan.

(SJK)