Jurgen Wybo wint voor eigen volk met dubbele reekszege bij de Internationalen

12/09/16 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:06

De motorcrossers MCLB waren op 11 september te gast te Lichtervelde in een schitterende organisatie van MC Avanti, de club van de familie Priem en co.

Jurgen Wybo wint voor eigen volk met dubbele reekszege bij de Internationalen

© Foto Coghe

Met 320 piloten en een grote schare supporters werd het een groot success in uitstekende weersomstandigheden. De eerste finales werden er betwist, voor de Nieuwelingen Open, Quads A en B, en de Zijspannen A en B.

Het success kon niet op in de koninginneklasse, met een volledig West-Vlaams podium. Thuisrijder Jurgen Wybo paktezwaar uit, heer en meester in beide reeksen en natuurlijk eindwinnaar in de klasse mx1 met zeven seconden bonus. Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag, goed voor de tweede eindstek, en Jorne Tytgat (Kerckhove) kwam als tweede en derde door de finish, waarmee hij de derde podiumplaats versierde. Jorne telde evenveel punten als Van Hoe, maar moest elf seconden toegeven. Jaimy Deleersnijder (Zulte) was ook knap bezig en legde beslag op de vierde en vijfde plaatsen waarmee hij net buiten het mx1-podium viel.

Mattis Meersschout (Wingene) mocht op het hoogste schavotje als winnaar bij de Inters Open B met dubbele reekszege, en Tim Vandriessche (Menen) deed hetzelfde bij de Internationalen mx2.

Finales B.K. voor de Quads A en B

Sunny Desintebin (Zonnebeke) moest voor aanvang van de eerste reeks vier punten goedmaken op zijn grote rivaal het waaltje Philipront. Het werd een keihard duel tussen die twee tenoren op de vierwieler. Snee aan snee vlamden zij over het circuit met Sunny aan de leiding, en deze kon het afmaken en kwam aldus tot op één puntje van Antoine. De tweede manche was beslissend, en opnieuw een ijzersterke Desintebin die beslag legde op de tweede plaats en Philipront als vierde, zodat de titel binnen was. Het was de tweede op rij en de zesde in zijn tienjarige carriere als quadsrijder. Jens De Kegel (Koekelare) kwam in de eerste reeks als derde door de finish en hij schreef de tweede op zijn naam na een ongelooflijk spannende strijd, Jens werd tweede in het dagklassement en derde plek in de eindstand B.K..

Bert Bintein uit Izegem stond voor aanvang van de finale op de tweede plaats bij de Quads B met twee punten in het krijt, winnen of tenminste zijn grote rivaal het waaltje Thilly voorblijven was de boodschap. Tussen de twee werd een hard duel uitgevochten, steeds in elkaars spoor met wisselend kopmanschap. Bert slaagde erin beide reeksen winnend af te sluiten en dol van vreugde mocht de Izegemnaar de Belgische driekleur aantrekken, hij had vier punten bonus vergaard op Thilly.

In de vele nevenreeksen natuurlijk ook heel wat streekrijders op het podium.

Kristof Calus (Heestert) werd derde algemeen bij de Experten A met de vijfde en tweede plaatsen. Piet Bruynooghe (Brugge) tweede bij de Nieuwelingen Open met de zevende en tweede plaatsen, en Fabrice Tilleul (Avelgem) derde met de vijfde en vierde plaatsen. Julie Vandevelde (Desselgem) mocht naar de hulde als tweede bij de Dames, de jonge freule kwam als derde en tweede onder de geblokte vlag. Jonas Vandamme (Beernem) pakte zilver bij de Nieuwelingen mx1 met de tweede en vierde plaatsen, en de bronzen plek was voor Tieltenaar Jamy Carron met de vijfde en derde plaatsen. Livay Bulik (Roeselare) was knap bezig bij de Nieuwelingen mx2, hij werd tweede in de eindstand met dubbele derde plaats. Emilio Vannieuwenhuyze mocht ook met bloemen richting ma Rebecca na zijn zege bij de Beloften, hij won de tweede manche, de eerste werd stilgelegd na een zware valpartij van Kilian Vanoverschelde uit Bredene. Michael Coopman (Oostkamp) werd tweede bij de Juniors mx1 met de tweede en derde plaatsen. Nick Lamote (Sysele) miste de eindzege met één seconde, hij kwam als reekswinnaar en tweede onder de geblokte vlag. Damon Tanghe (Ooigem) werd dubbele reekswinnaar bij de Nationalen mx1, en Greg Demeulemeester (Kerckhove) opnieuw eindwinnaar bij de Nationalen mx2 met reekszege en tweede plaats. Bij deze was Stanley Verstraete (Zerkegem) tweede in totaal met tweede plek en reekszege. Jurgen Paepe (Zerkegem) was andermaal enige en dus winnaar der Masters.

Finales der Zijspannen zorgen voor spanning voor de ereplaatsen.

Bert Soetaert - Dimi Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) zijn de nieuwe kampioenen bij de Zijspannen A. Met een ruime voorsprong van 42 punten mochten zij aan de laatste slag beginnen. In de eerste reeks namen zij geen enkel risico en kwamen als vierde onder de geblokte vlag en de titel was binnen. In de tweede manche gingen ze voluit en toonden zij de vele supporters dat zij de waardige kampioenen zijn en plakten nog een reekszege bij hun palmares. In de eindstand van het dagklassement mochten ze op het tweede schavotje.

Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren sterk gemotiveerd om alsnog die tweede plaats te veroveren in het B.K.. Met een achterstand van zes punten op Stijn Matthijs (Ruddervoorde) begonnen ze aan het karwei en zetten meteen de puntjes op de I met de reekszege na een heel knappe race waarin ze oprukten naar de tweede plek in het B.K. en Matthijs pas vierde werd. In de tweede heat goed van start maar een opstropping in de derde bocht verwees Delmotte-Verbrugghe naar zowat een tiende plaats. Een geweldige inhaalrace bracht hen alsnog naar de derde plaats en ze werden als klap op de vuurpijl ook nog dagwinnaars in groep A. De tweede plaats in het kampioenschap is een mooie beloning voor de steeds grote inzet van het vriendenpaar Yens en Tom.

Kenneth Dierckens - Kenny Boxtaele (Tielt-Ooigem) werden derde in het dagklassement groep A met de tweede en zevende plaatsen.

Dylan Boussy - Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) waren reeds een tijdje zeker van de titel bij de Zijspannen B. Zondag werden ze afgevlagd op de derde en tweede plaatsen, telkens als beste B-rijders en dus nog een eindzege bij de grote hoop. In het B.K. tellen ze liefst 82p bonus op de tweede. Jason Carron - Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) zijn deze tweede in het B.K. bij de zijspan B. Zondag mochten ze naar de hulde als tweede na hun achtste en zesde plaatsen. Voor Jason Carron zijn laatste wedstrijd bij de zijspannen, hij gaat opnieuw solo rijden. Mathieu Verbrugghe - Gauthier Valcke werden zondag derde in het dagklassement groep B en zijn ook derde in het kampioenschap.

(Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!