Jurgen Wybo verspeelt eindzege door kapotte stofbril

Bert Bintein won bij de Quads B. © Foto Coghe
Redactie KW

VJMO-MCLB was op zaterdag 9 en zondag 10 juli te gast in het Oost-Vlaamse Heldergem, deelgemeente van Erpe-Mere, waar in zomerse omstandigheden gecrosst werd.

In totaal kwamen weer meer dan 500 piloten opdagen, op zaterdag 105 jeugdrijders en een honderdtal Pit-bikes en Brommers, en op zondag 320 piloten achter het starthekken. De blikvangers waren vooral Jurgen Wybo bij de Internationalen en Greg Demeulemeester bij de Nationalen. De rijders en de vele toeschouwers kregen een prachtig parcours voorgeschoteld, met heel wat hoogteverschillen, droge en keiharde banen en een strook vol modder waar het zwaar labeur was om er ongeschonden door te komen, voor elk wat wils dus!

Sterk deelnemersveld

Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel – Lichtervelde) maakte deel uit van de groep Internationalen, een knappe bezetting van een dertigtal rijders die moesten strijden voor punten in het Belgisch Kampioenschap. In de eerste reeks nam Woby kopstart en leidde van start tot finish aan een verschroeiend hoog tempo, niks kon hem blijkbaar deren. Jurgen zegevierde met ruime voorsprong voor Seronval, Segers, Van Hoe, en Brackman. In de tweede manche waarin vooral het vele stof parten speelde, kwam Jurgen Wybo als derde voorbij de jurywagen na de eerste ronde. Hij maakte in de tweede ronde aanstalten om op te rukken naar de leiding, maar kreeg problemen met zijn stofbril. Deze moest noodgedwongen afgeworpen worden, maar het was onbegonnen werk zonder bril. Na een bijkomend slippertje verzeilde hij naar de 13de plaats, tot hij na een stop voor een nieuwe bril aan een knappe inhaalrace begon. Jurgen legde uiteindelijkbeslag op de zesde plaats, als vierde mx1-rijder. In het dagklassement werd hij alsnog derde, en in de stand van het B.K. blijft hij derde op drie punten van David Segers en 41 op Steve Seronval. Mattis Meersschout (Wingene) werd winnaar bij de Inters Open B na prachtige zesde en vijfde plaatsen tussen de A-rijders. Tim Vandriessche (Menen) werd tweede bij de Internationalen mx2 met de twaalfde en tiende plaatsen.

Greg Demeulemeester (Kerckhove) kan terugblikken op een zeer geslaagde cross, hij legde beslag op twee sterke reekszeges, van start tot finish aan de leiding bij de Nationalen algemeen, en eindwinnaar mx2. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd tweede bij de Nationalen mx2 met de derde en vierde plaatsen.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) was andermaal veel te sterk voor de rest van de Beloften. Emilio won beide reeksen met ruime voorsprong.

Quads zorgen voor spanning en spektakel

Bij de vierwielers was de bezetting heel sterk, er moest immers gestreden worden voor punten in het B.K. Met een dubbel dozijn Quads achter het starthekken was het weer drukte van jewelste, vooral in de eerste bochten. In de eerste reeks Sunny Desintebin uit Zonnebeke van start tot finish aan de leiding ondanks zware druk van zijn opponenten Antoine Philipront (het knappe waaltje) en Jens De Kegel uit Koekelare. Dit trio deed de vele kijkers kippenvel krijgen, met de gedurfde sprongen en hoge snelheden. Sunny Desintebin won de eerste reeks en werd tweede in de slotmanche, goed voor de eindzege in groep A. Jens De Kegel werd drie-dubbel derde groep A. In de tussenstand van het B.K. leidt Desintebin met vijf punten bonus op Philipront.

Bert Bintein (foto) uit Izegem was ook weer heel sterk bezig bij de Quads, hij legde beslag op de zevende en negende plaatsen tussen de beste A-rijders, als tweede en reekswinnaar uit groep B. Bert mocht met de hulde dan ook op het hoogste schavotje met de bloemen als eindwinnaar. In de stand B.K. staat Bert tweede op twee punten van Ph.Thilly.

Nick Lamote (Sysele) werd tweede bij de Juniors mx2 met tweede en vijfde plaats, en Niel Vandevelde (Ooigem) derde met de vijfde plaats in de eerste reeks en reekszege in de tweede manche. Karel Vanhaecke (Oostkamp) mocht weer naar de hulde der Juniors mx1, hij legde beslag een driedubbele tweede plaats.

Kelly Debruyne (Poperinge) werd ditmaal pas derde bij de Dames-Open met de tweede en derde plaatsen. Benny Van Impe (Ruiselede) werd dubbel tweede bij de Nieuwelingen B, goed voor de eindzege, en in deze groep Stefaan De Ruyck (Tielt) goed voor de derde plaats.

Bert Soetaert – Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) wonnen beide reeksen bij de zijspannen, met de vingers in de neusgaten. Er kwamen slechts vijf karren aan de start, wegens de manche voor het WK der zijspannen in Genk.

(Guido Allewaert – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier