Jurgen Wybo met eerste dubbelzege bij Inters mx2

© Foto Coghe
Redactie KW

De Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding en de Motor Cross Liefhebbers Bond waren zaterdag 7 en zondag 8 april te gast in het Oost-Vlaamse Velzeke, deelgemeente van Zottegem. Mede door de schitterende weersomstandigheden, en vooral de crosshonger van zowel piloten als toeschouwers werd het een groot succes.

De organisatie van Mc De Willemsvrienden onder leiding van Jurgen Vandenhouwe mocht niet minder dan bijna 600 piloten verwelkomen, met op zaterdag meer dan 100 jeugdrijders bij VJMO en 60-tal Pitbikes, en op zondag 430 rijders. Alle records werden gebroken betreft de publieke belangstelling, met zondag in de vroege voormiddag alsnog wat sproeiwerk met lichte regen, maar in de namiddag een stralende zon en echt zomerweer.

Bij de Internationalen massale opkomst met de echte toppers op de afspraak. Bij de Mx2 kregen we de eerste zege van Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel-Lichtervelde) na een keiharde strijd. In de eerste reeks kwamen een vijftal toppers samen ten val in een snelle bocht, met daarbij ondermeer Wybo die echter keihard terugvocht en alsnog als eerste mx2 kon aantikken. Ook in de tweede reeks was Jurgen de betere bij de lichte motoren, en opnieuw gevolgd door Jerome Biets (Jabbeke) die dubbel tweede werd. Henson Lievens, lid van de organisatie, mocht mee naar de hulde als derde, terwijl Tim Vandriessche (Menen) net naast het podium viel met de vierde plaats na een mindere eerste reeks, maar heel knappe tweede manche.

De man van de wedstrijd was ook wel Jeffrey Dewulf uit Jabbeke, die de eerste reeks bij de Internationalen mx1 op zijn naam schreef na een gigantische strijd. In de tweede manche opnieuw op en top spanning met Dewulf tegen Damon Graulus die de zege pakte met miniem verschil, en ook kampioen David Segers, Kevin Fors en de plaatselijke Wietse Brackman.

Bij de Inters Open B mocht Stanley Verstraete (Zerkegem) als derde op het podium.

Bloemen waren ook weggelegd voor de jonge Emiel Soens uit Zwevegem die heel sterk presteerde bij de Beloften mx2 met dubbele reekszege, en de ervaren Christophe Hempte uit Spiere-Helkijn die primus werd bij de Masters Open. Jurgen Paepe (Snellegem) mocht als dubbel tweede Master mee op de foto. Julie Vandevelde (Desselgem) werd driedubbel tweede bij de Dames Open, en Nick Lamote zelfde exploit bij de Nationalen mx2 na heel sterke wedstrijden.

Bij de 26 opgekomen Zijspannen werd het ook al nagelbijten door de grote spanning op het ondertussen heel zware parcours. Primus werden de nationale kampioenen Dylan Boussy – Kenny Boxtaele (Koekelare-Ooigem). In beide reeksen trokken zij op naar de leiding en gaven deze niet meer prijs. Bert Soetaert – Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) mochten mee naar de hulde als derde in groep A. Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor het eerst voor broer en zus Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke), die dit seizoen gaan samen rijden en meteen hun visitekaartje afgaven. Tussen de A-rijders finishten zij als achtste en zevende. Maxim en Mathias Moenaert (Gistel-Beernem) mochten mee naar de hulde als derde.

(Tekst Guido Allewaert – foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier