Julien Cagnina wint Rising Stars tornooi in Duinbergen

Redactie KW

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Duinbergen (15.000 dollar) heeft de Belg Julien Cagnina (ATP-446) als derde reekshoofd de titel veroverd. Hij was in de finale sterker dan topreekshoofd Mats Moraing (ATP-304) uit Duitsland.

Cagnina won de eerste set met 6/0, maar Moraing kwam met 2/6 langszij. In een spannende derde set won de Belg met 7/5. De finale duurde 1 uur 37 minuten. Voor Cagnina was het de derde titel dit jaar en de twaalfde in zijn carrière. Duinbergen ligt de Luikenaar precies goed. Vorig jaar won hij er in de finale tegen Joris De Loore, die toen met pijn aan de lies in de twee set moest stoppen. Twee jaar terug won Cagnina tegen Olivier Rochus.

Het dubbeltornooi werd gewonnen door de Australische broers Jason en Adam Taylor met 4/6, 6/4 en 10/8 tegen het Belgische duo Michael Geerts en Jonas Merckx. De Rising Stars Tour trekt naar Eupen, maar is vanaf 5 augustus ook aan de kust te gast in Koksijde met de Flanders Lady Trophy en vanaf 12 augustus met de Koksijde Men’s Trophy. De inkom is gratis.

(ACR – foto Facebook)