Julien Cagnina wint opnieuw in Duinbergen

Redactie KW

In de finale van de Rising Stars Tour in Duinbergen won de Luikenaar de finale tegen Joris De Loore die omwille van last aan de lies in de tweede set opgaf.

Julien Cagnina (ATP-288) was opnieuw met veel ambities naar Duinbergen afgezakt, waar hij vorig jaar de finale won tegen Olivier Rochus. Voor hij naar TCD trok en na zijn winst in De Haan had hij één week vakantie ingelast en reisde hij naar Parijs voor een trainingsstage. In de eerste en de tweede ronde in Duinbergen had de 21-jarige Cagnina telkens een driesetter nodig om Louis Cant en Caio Silva opzij te zetten. In de kwartfinale was hij sterker dan Omar Salman, die de week voordien in Knokke won, en de Australiër Jacob Grills.

Julien Cagnina wint opnieuw in Duinbergen

Joris De Loore (ATP-588) speelde in Duinbergen na zes maanden blessureleed aan de schouder zijn derde tornooi van het jaar.

Vorige week was de 22-jarige tennisser half finalist. Op weg naar de finale in Duinbergen klopte hij achtereenvolgens Vincent Van Den Honert (7/6 en 6/1), Stijn Meulemans (7/5 en 6/4) en Lennart Zynga (6/4 en 6/2). In de halve finale haalde een meer ervaren De Loore het tegen Jolan Cailleau. De 20-jarige Cailleau werd zo de verrassing van het tornooi. Voor hem was het een eerste halve finale op een Futurestoernooi.

Wegens de regenbuien moest de finale tussen Cagnina en De Loore in de indoorhal van de tennisclub in Duinbergen gespeeld worden. Cagnina trok de lijn van zijn voorbije ontmoetingen door en werd op weinig fouten betrapt. Al vrij vlug stond er een 6/1 op het bord. De Loore kreeg toen een medische time-out wegens last aan zijn lies. Bij aanvang van de tweede set kon de West-Vlaming nog eens spel op zijn naam zetten. Uiteindelijk moest hij bij een 3/1 toch de strijd staken. Hij wilde zijn lichaam niet overbelasten.

Zo boekte Cagnina zijn tiende zege in de Rising Stars Tour en won hij net als in de Haan, wat zijn teller in enkelspelen momenteel op zeven brengt. Het dubbelspel in Duinbergen werd gewonnen door de Belgen Sander Gille en Joran Vliegen. De Rising Stars Tennis Tour is nu tot en met 2 augustus te gast in TC Lacodam in Middelkerke.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier