Julie Vandevelde uit Desselgem op podium na reekszege in Lembeke

08/05/17 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Er waren voorts zeges voor Dewulf, Hempte, Verstraete, Vynckier en Carron.

Julie Vandevelde uit Desselgem op podium na reekszege in Lembeke

© Foto Coghe

MCLB was op 7 mei te gast in het Oost-Vlaamse Lembeke, een geslaagde organisatie met 320 deelnemers en een grote schare supporters. Met vijf West-Vlamingen op het hoogste schavotje mocht onze provincie niet klagen bij de solorijders, en ook de Quads en Zijspannen leverden van onze jongens voor het podium.

Bij de Internationalen opnieuw dubbelzege voor Jeffrey Dewulf uit Jabbeke die in beide reeksen kopstart nam en met ruime voorsprong zegevierde op zijn geliefde zandcircuit. De tweede plaats was voor David Segers na spannende strijd tegen Jorne Tytgat (Kerckhove) die afklokte op de vierde en derde plaatsen, goed voor de derde podiumplaats. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) won andermaal beide reeksen bij de Masters, de tweede plaats was voor Christophe Calus (Heestert). Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht ook weer huiswaarts met de bloemen en de grootste beker als winnaar bij de Nationalen mx2, hij schreef de eerste reeks op zijn naam en werd tweede na de pauze. Nick Lamote (Sijsele) finishte als tweede en derde bij deze Nationalen mx2, goed voor de tweede podiumplaats, en Niel Vandevelde (Ooigem) goed voor de derde plek na zijn vierde plaats en reekszege. Stijn Vynckier (Wielsbeke) bevestigde met dubbele reekszege bij de Nieuwelingen mx2, en Jamy Carron (Tielt) zelfde exploot bij de Nieuwelingen mx1.

Julie Vandevelde (foto) uit Desselgem schreef de eerste reeks op haar naam bij de Dames Open en werd als tweede afgevlagd in de tweede manche. In de totaalstand moest de vriendelijke jonge dame vrede nemen met de tweede plaats met enkele seconden verschil tegen Salie Hauters uit Herne. Emiel Soens (Zwevegem) behaalde zijn eerste podiumplaats bij de Beloften mx2, hij werd derde in totaal met de vijfde en tweede plaatsen. Aaron Spruytte (Kortemark) lijkt er bovenop te komen en bevestigde zijn steeds beter wordende vorm met de vierde en derde plaats bij de Juniors mx2, goed voor de derde podiumplaats.

Jens De Kegel (Koekelare) werd tweede in de eerste reeks bij de Quads en winnaar van de tweede manche, in de totaaltijd moest hij vrede nemen met de tweede eindstek in groep A. Bij de Quads B was de tweede podiumplaats voor Mathieu Lapere uit Menen met de derde en tweede plaatsen.

Zijspannen

Bij de driewielers werd het West-Vlaams feestje onderbroken door de Nederlanders Veldman-Van Den Bogaert, o.a. de wereldkampioen-bakkenist. Zij wonnen beide reeksen na een toch ietwat spannende strijd tegen Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare-Westerlo) die in beide reeksen als tweede onder de geblokte vlag kwamen. Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) legden beslag op de derde podiumplaats met dubbele derde plaats, na hevige strijd in beide reeksen tegen Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke).

De bloemen bij de Zijspannen B waren voor Olivier en Gauthier Valcke uit Oostrozebeke die als achtste en zesde, als reekswinnaars B, door de finish gingen. De tweede podiumplaats in groep B was voor het koppel Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke) en de derde voor de Meulebeekse lady Colleen Van Troys met Jurgen Huysentruyt uit Ruddervoorde in het bakje.

Volgende afspraak op 13 en 14 mei met VJMO en MCLB op de Ginste te Oostrozebeke, een organisatie van Team Verbrugghe - Meor. Zaterdag in het VJMO-programma speciale wedstrijden voor ex-MCLB-vedetten.

(GuidoA. - Foto Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!