Judo Club Brugge en Brugse rugbydames helpen elkaar

De dames van de Brugsche Rugby Club kregen een valpreventie van Judo Club Olympia Brugge.
Redactie KW

De beweegvormen in het judo zijn erg goed om andere sporters beter te maken. In die optiek gingen de dames van de Brugsche Rugby Club bij Judoclub Olympia Brugge langs.

Leren vallen is niet alleen een goede vorm van blessurepreventie, ook een samenwerking tussen twee Brugse sportclubs kan alleen maar een meerwaarde betekenen. “Er wordt gezorgd voor een allround fysieke en mentale ontwikkeling. Dit vermindert dan ook de kans op blessures, nu en in de toekomst, door bijvoorbeeld goed te kunnen vallen”, vindt Sophie Vermeulen van Judoclub Olympia Brugge, die samen met David Deleu de training leidde.

De initiatie is niet enkel vallen, maar ook het bewegen, duwen, trekken en het rollen is belangrijk. “In het verleden kwam de Brugse IJsberen Kring langs en is er al twee jaar een samenwerking met Club Brugge waarbij de jeugdvoetballers judotraining kregen. Bekende voetballers die in hun jeugd ook aan judo deden zijn onder anderen Eden Hazard en Youri Tielemans”, weet Sophie.

JCOB viert volgend jaar haar 50-jarig bestaan, telt meer dan 200 leden, krijgt jarenlang het jeugdvriendelijk label en voorziet zowel op woensdag als vrijdag trainingen voor jong en oud. De damesploeg van de Brugsche Rugby Club bestaat ondertussen iets langer dan twee jaar en heeft al een 40-tal leden. Dit seizoen zijn ze nog volop in de running voor de titel. “Een verrassing is dat niet, maar het lag ook niet echt binnen onze verwachtingen”, stelt coach Christophe Van Der Stuyft. “We hebben een goede, gretige ploeg. We zitten in poule B van derde klasse, waar alle zeven teams aan elkaar gewaagd zijn. Promoveren doen we niet. We zijn daar nog niet echt klaar voor. Tweede klasse is met 15 tegen 15. Nu doen wij het met twee speelsters minder. Laat ons stelselmatig opbouwen”, besluit de coach van BRC. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier