Jubileumeditie voor Kortrijkse Beach Events

De initiatiefnemers van de Beach Events in Kortrijk © GH
Redactie KW

Op de traditionele Beach Events in Kortrijk vieren het beachvolley, beachrugby en beachhandbal dit jaar respectievelijk hun 20-, 10-, en 5-jarig jubileum.

In de rand kunnen nieuwsgierigen zich ook wagen aan een ultimate frisbee-ervaring, of deelnemen aan het pop-up kubb-event.

Na één editie op het Casinoplein keren de Beach Events dus terug naar de Grote Markt. Op 13 en 14 mei opent handbalclub Apolloon de festiviteiten. “Handbal leent zich bovendien helemaal tot zo’n beach event, al mag je de intensiteit ervan niet onderschatten”, aldus voorzitter Karl Laverge.

Van 19 tot 21 mei staat het beachrugby gepland, waarna het beachvolley naadloos aansluit. Van 22 tot 28 mei kunnen jeugd-, recreanten- en bedrijventeams zich uitleven, met als hoogtepunt het Belgian Beachvolley Championship op zaterdag 27 en zondag 28 mei.

Sportievelingen of nieuwsgierigen wiens sportieve honger maar niet gestild geraakt, kunnen tijdens de openingsavond op 12 mei, en op 16 mei respectievelijk kennismaken met kubb en ultimate frisbee, uiteraard on the beach!

(GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier