Jubileumeditie Trial van de Kleigroeve

De organisatoren willen van de jubileumeditie een succes maken. We zien op de foto vlnr. Wim Fiems, Angel Whitfield, Stijn Meirhaeghe, Gery Vande Vijvere, voorzitter Philippe Damiens en Koen Van De Keere. © JG
Redactie KW

De Trial van de Kleigroeve, die KAMCE Torhout elk jaar organiseert in de Egemse kleigroeve, is dit jaar op 28, 29 en 30 augustus aan haar 25e editie toe.

Wat in 1991 begon als een eendagsorganisatie op zondag met 24 deelnemers is inmiddels uitgegroeid tot een referentie in België op het gebied van trial, gespreid over twee dagen. Net als de voorgaande jaren wordt op vrijdag gestart met een grote barbecue in de tent op het terrein aan de kleiputten van de firma Ampe. Naar aanleiding van de jubileumeditie is er dit jaar een optreden van ‘Balmobiel on Tour’. Op zaterdag en zondag gaan dan de wedstrijden door op de diverse parcours, waarbij spektakel ook dit jaar zal verzekerd zijn. Vorig jaar waren er 198 deelnemers, dus de organisatie hoopt dit jaar de kaap van de 200 te ronden. Voor de prijsuitreiking zal een beroep gedaan worden op finaliste Miss Coast Belgium 2015 Angel Whitfield.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier