Jorne Tytgat met dubbele reekszege bij de Internationalen te Sinaai

17/10/16 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:32

MCLB was zondag 16 oktober te gast in het Oost-Vlaamse Sinaai voor de voorlaatste wedstrijd in het seizoen 2016.

Jorne Tytgat met dubbele reekszege bij de Internationalen te Sinaai

© Foto Coghe

Voor deze eindejaarswedstrijd tellend voor het herfstkampioenschap kwamen heel wat rijders, bijna 300, en een groot pak toeschouwers opdagen onder een stralende herfstzon.

Jorne Tytgat uit Kerkhove was reeds enkele weken goed bezig bij de Internationalen, en zondag plaatste hij duidelijk de kroon op het werk. Hij beloonde zichzelf met dubbele reekszege voor zijn nooit aflatende inzet met dubbele reekszege in de Koninginneklasse. Jorne kreeg het nochtans niet op een blaadje met kleppers als Kenny Dult die tweede werd, en David Segers op de derde plaats in de klasse mx1. Jaimy Deleersnijder (Zulte) legde beslag op de vierde plaats mx1.

Dylan Delagrense (ex-Anzegem) behaalde zijn eerste zege bij de Internationalen mx2. Mattis Meersschout (Wingene) werd tweede, en Greg Demeulemeester (Kerckhove) nu derde, Greg was vorige week tweede, (wij hadden Greg over het hoofd gezien, waarvoor sorry).

Lothar Desmet (Pittem) mocht andermaal op het hoogste schavotje met de hulde als winnaar bij de Nieuwelingen mx1. Lothar schreef de eerste reeks op zijn naam en kwam als vijfde door de finish in de tweede manche. Stijn Vynckier (Wielsbeke) kwam als tweede en derde onder de geblokte vlag bij de Nieuwelingen mx2, goed voor zijn eerste eindzege. Gert-Jan Bouckhuyt (Meulebeke) won de eerste reeks bij de Nieuwelingen mx2, maar pas elfde in de tweede manche en zesde in de eindstand. Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) was opnieuw de beste bij de Dames Open met dubbele reekszege, onze nationale kampioene kwam als zesde en algemeen reekswinnaar door de finisch. De Dames betwisten hun reeksen samen met de heren Nieuwelingen B. Stefaan De Ruyck (Tielt) werd tweede bij deze Nieuwelingen B met dubbele derde plaats. Sander Lauwers (Dentergem) mocht mee naar de hulde als derde met de tweede en vierde plaatsen.

Jens De Kegel (Koekelare) werd driedubbel tweede bij de Quads A, zowel tweede in de reeksen als in de eindstand achter Dorano Plevoets.

Weer West boven bij de Zijspannen

Maxim Van Der Haeghen - Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) schreven beide reeksen op hun naam en mochten met de hulde dan ook op het hoogste schavotje met de bloemen en de grootste bekers. Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) werden derde in beide reeksen. In de eerste reeks na slechte start sterke remonte, en in de slotmanche een valpartij samen met een gedubbelde op het ogenblik dat ze oprukten naar de tweede plaats in het spoor van de leiders, en weg mogelijke reeks- en eindzege. In de eindstand groep A de tweede plaats. Kenneth Dierckens - Dagwin Sabbe (Tielt) werden derde in de eindstand groep A met de zesde en tweede plaatsen. In groep B waren de bloemen andermaal voor Dylan Boussy - Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) met de tweede en vierde plaatsen, als reekswinnaars B. Daen Valcke - Ines Delmotte (Oostrozebeke) mochten mee naar het podium als tweede bij de Zijspannen B, en de derde podiumplaats was voor de youngsters Viktor Boone - Robbe De Veene (Meulebeke-Kachtem).

Volgende afspraak op zondag 23 oktober voor de 'sluitingsprijs' van het seizoen 2016 te Overslag langs de Expressweg Knokke-Antwerpen op de grens met Nederland. Op zondag 11 december volgt dan nog de jaarlijkse 'Open Eindejaarscross' te Stekene.

(tekst Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!