Joris Moeyaert en Ulrike Debie primus in Dwars door ‘t Ooste

Joris Moeyaert komt als eerste over de meet. © ELD
Redactie KW

107 deelnemers waren op de afspraak voor de 18de Dwars door ‘t Ooste in Harelbeke. Ulrike Debie uit Vichte en Joris Moeyaert uit Langemark toonden zich de snelsten op een selectieve omloop.

De wedstrijd over 10.370m bij de heren werd een tweestrijd tussen Bjorn Voet en Joris Moeyaert. Voet nam al in de tweede van zeven ronden een lichte voorsprong maar Moeyaert bleef de koploper in zijn vizier houden. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Moeyaert die een kleine voorsprong verwierf en die niet meer uit handen gaf. Hij legde de afstand af in 35.39, negen seconden later kwam Bjorn Voet over de streep. Ansgar Carlier vervolledigde het podium in 36.56.

Bij de dames heel wat minder spanning. Ulrike Debie (24.23) ging er in de beginfase al vandoor op de 5.950m en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit. De Vichtse won met één minuut voorsprong op Isabel Vermeulen. Sylvie Christiaens werd derde in 25.47.

De jeugdwedstrijd over 3000m was een kolfje naar de hand van Jordy Pennynck. Voor eigen volk kende hij geen genade met zijn tegenstanders en won in 10.29. Fabio Vandenbogaerde werd 56 seconden later tweede en Gauthier Vandevijvere mocht als derde mee het podium op.

Bij de meisjes was het Charlotte Pennynck die de wedstrijd naar haar hand zette. Ze nam meteen de leiding en stond die niet meer af. Haar clubgenote bij de Gavertrimmers Tily Creupelandt volgde op 6 seconden in een tijd van 13.14. Lisa Vanhee was een mooie derde in 14.45.

(ELD – foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier