Joris De Loore stunt helaas niet in debuutmatch in Antwerpen

19/10/16 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:00

De 23-jarige tennisser moest in zijn debuutmatch in de ATP World Tour in 1 uur en 52 minuten met 3-6, 6-4 en 6-4 de duimen leggen voor de 18-jarige Amerikaan Taylor Fritz (ATP 70).

Joris De Loore stunt helaas niet in debuutmatch in Antwerpen

© BELGA

De Loore, die dankzij en wildcard op de hoofdtabel stond, begon uitstekend en ging meteen door de opslag van Fritz. Die brak echter onmiddellijk terug. Bij 3-4 snoepte De Loore opnieuw een opslagspel af van de Amerikaan, waarna hij de set na 39 minuten op de service van Fritz binnen haalde.

In de eerste set had De Loore acht aces geslagen en ook de tweede begon hij met een ace. Desondanks gaf hij het spelletje nog uit handen. De vroege voorsprong volstond voor Fritz om de set in 36 minuten met 6-4 te winnen.

Ook in het eerste spelletje van de derde set had De Loore meteen breakpunten weg te werken. Deze keer kon hij zijn opslag wel behouden en dat lukte hem bij 2-2 ondanks twee nieuwe breakkansen voor Fritz opnieuw. Het volgend opslagspel van De Loore was het dan toch raak voor het Amerikaanse talent. Fritz kwam 3-4 voor en liet de zege niet meer schieten.

(BELGA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!