Joris De Loore in Belgische tennisselectie tegen Brazilië, Coppejans niet

© BELGA
Redactie KW

David Goffin is de kopman van de Belgische Davis Cupselectie voor de ontmoeting met Brazilië in de barrages om een plaats in de Wereldgroep.

De nummer 14 van de wereld krijgt Steve Darcis (ATP 106), Ruben Bemelmans (ATP 181) en Joris De Loore (ATP 219) uit Wenduine naast zich. Het duel wordt van 16 tot 18 september in de Sleuyter Arena in Oostende gespeeld. De winnaar treedt in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezer gaat in zijn continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

“We hebben rekening gehouden met de ondergrond, de mogelijkheden voor het team tijdens deze ontmoeting, de resultaten van de laatste weken, de ervaring in Davis Cup, en de attitude van de spelers. Met David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans kan ik rekenen op drie spelers die ons land vorig jaar tot in de finale brachten”, duidt kapitein Johan Van Herck zijn selectie, waarin geen plaats is voor Arthur De Greef (ATP 138) en Oostendenaar Kimmer Coppejans (ATP 152). “Joris beschikt over de juiste wapens op een snelle hardcourt, zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. Deze ploeg geeft me trouwens meerdere opties in het dubbelspel.”

(Belga)