Jonge West-Vlaamse zwemmers sprinten in Brugge

Bert Bisschop (BZK) won de 50 meter vlinderslag voor Simon Breda en Dante Servaege, beiden van GOLD. © Foto ACR
Redactie KW

Absolute toppers waren het GOLD Swimming Team en de Kon. Brugse Zwem Kring. Beiden behaalden acht gouden medailles. Het Ieperse Iswim en ROSC uit Oostende waren goed voor zeven titels. De Izegemse Krekelzwemmers werden zes keer eerste.

In S&R Olympia in Brugge had zaterdag de zesde editie van West-Vlaanderen sprint plaats, georganiseerd door het Provinciaal bestuur West-Vlaanderen VZF, onder de reglementen van de KBZB/ VZF. Jongeren vanaf negen jaar zwommen er in diverse disciplines in acht banen over een afstand van 50 meter. De uitslag werd bepaald door de tijden, waarbij er per wedstrijd en per leeftijdscategorie een afzonderlijk klassement werd opgemaakt. In de diverse zwemstijlen was er tevens aandacht voor G- zwemmers uit de West-Vlaamse clubs.

Nagenoeg alle competitieclubs uit onze provincie hadden zich ingeschreven om aan dit uniek zwemfeest deel te nemen. Charlotte De Geeter van Iswim zette in rugslag, vrije slag en vlinderslag een knappe prestatie neer. Ze zwom drie keer naar goud. Bert Bisschop deed precies hetzelfde voor het plaatselijke BZK. Levi De Backer (Zwemclub Tieltse Zeeduivels) zwom tevens drie besttijden, zij het in vrije slag, schoolslag en vlinderslag.

Lisa, Tine en Marie Borgonie stonden in schoolslag op het hoogste schavotje voor de Roeselaarse Zwemvereniging. Morgane Meunier (ROSC), Thijs Van Cleven (BZK) Runar De Meulenaere en Emiel Demeestere (Izegemse Krekelzwemmers), Justine Cobbaert (ZB) en Maité Vandecasteele (Kortemarkse Zwemclub Flipper) eindigden twee keer als eerste. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier