Jonge watersporters krijgen prijzen overhandigd door olympische medaillewinnaar

Op de foto zie je schepen van jeugd Kristien Vanmullem, directeur Maerlant Atheneum Blankenberge - De Haan Jurgen Balbaert - Louis Vanneste - Maxim Lambrecht en winnaar Louis Lambrecht, de kleine Annick Bertels en winnares Julie Hendrickx, Evi Van Acker en burgemeester Steve Vandenberghe. © JC
Redactie KW

Op de tweede open watersportwedstrijd van Maerlant Atheneum, ter promotie van hun nieuwe richting 1A zeesport , kwam zeilster Evi Van Acker de prijzen uitdelen.

De watersportwedstrijd kwam tot stand door samenwerking met de partners van de nieuwe richting, de Vlaamse Yachting Federatie (watersportfederatie) en Twins surfclub Bredene.

Er was een prijs voor het eerste meisje en de eerste jongen die het parcours als eerste kon afleggen. Een watersportmiddag voor zijn of haar volledige klas begin juni. Alle deelnemers kregen een goodiebag met gadgets van de school en sponsors van de richting 1A Zeesport.

De eerste prijs werd uitgereikt door Evi Van Acker, olympisch kampioene (brons) in 2012 en meter van de richting Zeesport. Bij de jongens won Louis Lambrecht (De Zeeboon – De Haan) met seconden voor Louis Vanneste (Hemelsdaele – Brugge) en Maxim Lambrecht (De Zeeboon – De Haan.

Bij de meisjes won Julie Hendrickx (VBS Duinen – Bredene) voor Annick Bertels (VBS Duinen – Bredene)

(JC)