Jonge Oostendenaar hoopt in Las Vegas wereldkampioen jetski te worden

Quinten Bossche met zijn vader Danny bij de jetski, de grote passie in het leven van de 21-jarige Oostendenaar.
Redactie KW

Quinten Bossche (21) neemt van 4 tot 10 oktober deel aan het WK Jetski in Las Vegas. Hij denkt zelf wel kans te maken op een titel in zijn discipline.

Quinten werd op 13-jarige leeftijd al eens Europees kampioen, en wereldkampioen bij de juniores in Las Vegas. In totaal behaalde hij negen wereldtitels bij de juniors en seniors. Hij werd 17 keer Belgisch kampioen in verschillende disciplines en behaalde de titels van Open Frans en Duits kampioen.

Zijn studies zetten zijn passie tijdelijk op een lager pitje, maar nu rijgt hij opnieuw de zeges aan elkaar. “Van 4 tot 10 oktober neem ik deel aan het WK in Las Vegas”, bevestigt hij. “Ik ben kandidaat voor de titel in de disciplines Pro-Am Stock en Pro-AM Light. Ik heb ook al gevaren bij de zware kanonnen, in de open categorie, maar daarvoor heb ik nog meer kracht nodig. Dat komt wel, maar we moeten geduld hebben. Dankzij mijn ervaring en mijn technische bagage probeer ik zelf, in samenwerking met een Franse producent van jetski-motoren, een super-jetski te ontwerpen, waarmee ik kan concurreren met de profpiloten in het buitenland.”

(FRO)