Jong CBL Kortrijk zorgt bijna voor stunt in beker van België minivoetbal

Redactie KW

De Kortrijkse tweedeklasser werd pas na cornerballen uitgeschakeld tegen Zwalm, de huidige nummer drie in eerste nationale. Van de elf West-Vlaamse teams in de zestiende finales stoten er amper vier door naar de volgende ronde.

Dé topper in deze zestiende finales was het duel tussen Kortemark en titelhouder OH Drongen, tevens twee eersteklassers. De partij eindigde op 4-4, maar Drongen won na cornerballen (6-7). Oudenaarde-Oostkamp was ook een duel tussen twee eersteklassers, maar die partij eindigde op een onwaarschijnlijke 0-13 voor de West-Vlamingen.

CBL Kortrijk is in tweede nationale bijzonder goed bezig en dat ondervond eerstenationaler Zwalm vrij snel. Na een 2-2 ruststand liepen de West-Vlamingen 8-5 uit en was een bekerstunt in de maak. Zwalm perste er in het vierde kwart alles uit, wat resulteerde in een nog onverhoopt 9-9 gelijkspel. In de cornerreeks miste het jonge Kortrijk twee keer en dat kostte hen de uitschakeling. Ook vierdeklasser Cappuccino Waregem stuntte bijna tegen eersteklasser Kreadance Oudenaarde en verloor maar nipt met 7-9.

Héél opmerkelijk was de actie van Aqua Thermae Speleers Waregem. De kernploeg had tegen Aalter, het nummer drie in derde klasse, een knap 5-5-gelijkspel uit de brand gesleept, maar weigerde daarna om een cornerbal te hernemen. Voer voor het sportcomité dus. MVV Waregem, Zotte Mutse Beernem, MVZ Zedelgem en Oostkamp zijn de resterende West-Vlaamse teams die op 27 december in de urne zitten tijdens de loting voor de achtste finales.

Alle uitslagen van de West-Vlaamse teams op een rij: Jong CBL Kortrijk-Zwalm 9-9 (2-4), ‘t Leeuwke Wevelgem-Zotte Mutse Beernem (2-5), MVV Waregem-Lievens Gent 9-5, Zedelgem-Ghent Utd 5-2, DT Oudenaarde-Oostkamp 0-13, Aalter-Speleers Waregem 5-5 (stopgezet), Syn. Merelbeke-MS Brugge 19-3, Cappuccino Waregem-Krea Oudenaarde 7-9, WDP Rollegem II-SS Deftinge 1-12, Kortemark-OH Drongen 4-4 (2-4). (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier