Jonathan Delombaerde wint B-finale K1 200m

Belofte Jonathan Delombaerde bereikte zaterdag op de derde dag van het EK kajak sprint voor junioren en beloften in het Roemeense Bascov net niet de finale in de K1 200 meter.

De sprinter van de Harelbeekse Kajak Vereniging finishte in zijn halve finale als vierde en kwam één tiende van een seconde tekort voor de A-finale. Delombaerde tankte uit zijn puike voorwedstrijd het nodige vertrouwen om te knokken voor een plaats in de A-finale. Hij ging dan ook resoluut van start en het werd uiteindelijk een gevecht tussen zes kajakkers voor drie finaletickets. Het verdict voor de West-Vlaming bleek hard: vierde op amper 21 hondersten van de Russische winnaar Mikhail Tamonov. Hij was één tiende trager dan de Georgiër Kavelashvili, die het derde finaleticket greep. Met zijn 36.652 had Delombaerde zich trouwens in de andere halve finale wel in de A-finale gepeddeld.

Zondag won hij met ruime voorsprong de B-finale in een tijd van 35.600, die in de A-finale goed geweest zou zijn voor de zesde plaats.