Jonathan Delombaerde uit Stasegem veertiende op EK kajak in Bulgarije

17/07/17 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:47

In de aanloop naar het WK kajak in het Tsjechische Racice nam K1-200m-specialist Jonathan Delombaerde deel aan het EK in het Bulgaarse Plovdiv.

Jonathan Delombaerde uit Stasegem veertiende op EK kajak in Bulgarije

© BELGA

Een A-finale zat er duidelijk niet in, een B-finale gelukkig wél.

De reeksen overleven, dat was geen probleem voor de Stasegemnaar. Hij hoefde niet eens tot het uiterste te gaan, want er waren slechts zeven vaarders in zijn reeks. Iedereen kon dus zeker starten in de keizware halvefinales. Enkel de eerste drie konden naar de A-finale, de plaatsen vier tot zeven plus de beste achtste kon nog de B-finale varen.

In zijn halvefinale botste Jonathan op zijn trainingspartner Maxime Beaumont, de Franse wereldtopper. Een plaats in de B-finale kon de HKV-vaarder wel verzekeren. Hij liet met zijn tijd van 35.700 de beste Wit-Rus en Est achter zich. Zijn tijd was de dertiende van alle deelnemers.

In de A-finale met de beste negen sprintspecialisten stond geen maat op de olympische kampioen, de Brit Liam Heath, die de 200m aflegde in een fenomenale 33.38 sec. Daarmee verlengde hij zijn titel van Europees kampioeJonathan haalde in de B-finale de vijfde plaats met een voor hem scherpe tijd van 35.027. Het verschil met de vierde was amper 14 duizendsten.

Voor de Stasegemnaar was het EK maar een tussenstap naar het WK, dat eind augustus in Tsjechië wordt gevaren. Afhankelijk van de weersomstandigheden duikt Jonathan daar mogelijk onder de 35 seconden.

(SJK)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!