Jonas Vanheers is een vaste waarde bij TTC Sportline Torhout

Jonas Vanheers
Redactie KW

Jonas Vanheers is sinds zijn aansluiting bij TTC Sportline een vaste waarde geworden bij de Torhoutse tafeltennisclub. De sport zit in zijn bloed via zijn vader Peter.

Peter Vanheers, de pa van Jonas, is een van de oudste leden van recreatieclub Topspin Beernem. “Als jonge knaap vergezelde ik in 2002 mijn vader naar de trainingen van Topspin, wat het begin was van mijn eerste slagen achter de tafel. Meteen was ik gebeten door de tafeltennismicrobe. Mijn vader (momenteel D6) was ondertussen ook aangesloten bij TTC Sportline Torhout als competitiespeler. In 2010 ging ik mee met hem en bij het zien van het niveau was ik ook verkocht. Ik koos naast het recreatieve ook voor het competitieve en sloot ik me aan bij TTC Sportline. Ook broer Tom volgde mij. Een tweetal jaar geleden is hij gestopt, maar hopelijk komt hij nog terug.”

“De trainingen van de Torhoutse hoofdtrainer Andrzej Bukalski zijn uitzonderlijk en heel leerrijk. Wat me nog het meest aantrok was het trainen tegen hogere klassementen. Ik nam na een seizoen bij TTC Sportline een sprong van E4 naar D6. Na het seizoen 2015-2016 kreeg ik een D0-klassement en het seizoen nadien werd ik C6. Momenteel speel ik als C2 samen met Simon Demeyere, Xavier Melis en Aurélio Zutterman in eerste provinciale. Ik ben ook lid van het bloeiend jeugdbestuur en help regelmatig met de trainingen van de jeugd en bij het organiseren van bepaalde festiviteiten.”

Jonas is elk jaar onmisbaar bij de organisatie van het internationaal Gouden Palet tafeltennistornooi, waarvoor hij vorig jaar ongeveer een 1.300-tal inschrijvingen binnenkreeg. Dit jaar werd voor de 34ste editie niet minder dan 2.240 uitnodigingen per mail verstuurd naar alle club in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië. “De clubs uit West-Vlaanderen werden speciaal uitgenodigd. Daarnaast vindt net voor het internationale driedaagse tornooi op 3, 4 en 5 augustus ook voor de eerste maal een internationale stage plaats onder leiding van de Chinese beroepspeelster Long Li. Die stage vindt plaats op maandag 30 juli, dinsdag 31 juli en woensdag 1 augustus.”

(NT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier